Faimoasa arenă americană Staples Center își schimbă numele. Suma uriașă pentru care se întâmplă acest lucru

Faimoasa arenă americană Staples Center își schimbă numele. Suma uriașă pentru care se întâmplă acest lucru
Faimoasa arenă americană Staples Center din Los Angeles își schimbă numele pentru o sumă uriașă

Faimoasa arenă americană Staples Center își schimbă numele. Imensa sală din Los Angeles este „casa” echipelor de baschet LA Lakers și LA Clippers, dar găzduiește și alte întreceri sportive și concerte. A fost inaugurată în octombrie 1999, fiind construită în 2 ani și jumătate. Acum, Staples Center își va schimba numele în Crypto.com Arena pentru o sumă imensă.

Faimoasa arenă americană Staples Center își schimbă numele

Faimoasa arenă americană Staples Center își schimbă numele. Reper major în sportul din SUA, uriașa sală a fost construită a fost inaugurată în octombrie 1999. Ridicarea ei a costat 375 de milioane de dolari. A devenit locul în care își joacă partidele „de acasă” echipele de baschet masculin LA Lakers şi LA Clippers, cea de hochei pe gheaţă, Los Angeles Kings, dar și formaţia de baschet feminin LA Spark.

Staples Center a fost și gazda concertelor unor artiști celebri, dar și a Galei Premiilor Grammy. Arena poate primi peste 19.000 de spectatori la partidele de baschet. Dar „aranjamentul” pentru meciurile de box și wrestling adună chiar și 21.000 de privitori.

Arena își va schimba numele în Crypto.com Arena, scrie news.ro. Crypto.com este o platformă unde se pot tranzacționa criptomonede. Deşi schimbarea numelui va intra în vigoare de Crăciun, actuala denumire nu ar trebui să dispară de pe arenă până în iunie 2022.

Suma uriașă pentru care se întâmplă acest lucru

Crypto.com, platforma de criptomonede cu cea mai rapidă creştere din lume, şi AEG (Anschutz Entertainment Group), lider mondial în sport şi divertisment live, au ajuns la un acord istoric valabil pe 20 de ani pentru drepturile asupra numelui Staples Center, care intră în vigoare din 25 decembrie, iar sala se va numi Crypto.com Arena”, se arată în declaraţia comună a administratorului sălii şi noului său partener.

Suma pentru care va fi făcută schimbarea numelui este uriașă, aproape dublul prețului de construcție a arenei. Potrivit Financial Times, acordul a fost semnat pentru 700 de milioane de dolari, aproximativ, 619 milioane de euro, un record în asemenea parteneriate, iar plata se va face în bani obişnuiţi, nu în criptomonede.

În urmă cu 22 de ani, compania de produse de birotică Staples a dat numele arenei pentru 120 de milioane de dolari. Crypto.com, o companie de tranzacţionare a criptomonedelor, este legată prin contracte de sponsorizare cu echipa de fotbal PSG, cu formaţia de baschet masculin Philadelphia 76ers şi cu Ultimate Fighting Championship (UFC), principala ligă profesionistă de arte marţiale mixte, cu sediul la Singapore.

În ianuarie 2020, marele baschetbalist, component al echipei LA Lakers, Kobe Bryant, a murit într-un tragic accident de elicopter. După acel eveniment ce a îndoliat lumea sportului, tot mai mulți fani, dar și publicații s-au referit la Staples Center folosind numele „Casa ridicată de Kobe”, datorită istoricei legături a marelui sportiv cu faimoasa arenă unde și-a petrecut 17 dintre cei 20 de ani de carieră.

Sursa foto: en.wikipedia.org

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI