Cauza prăbușirii elicopterului lui Kobe Bryant, făcută publică abia acum. Ce s-a întâmplat, de fapt

Cauza prăbușirii elicopterului lui Kobe Bryant, făcută publică abia acum. Ce s-a întâmplat, de fapt
Cauza prăbușirii elicopterului în care se afla Kobe Bryant

Specialiștii au dezvăluit care este cauza prăbușirii elicopterului în care se afla Kobe Bryant alături de fiica sa. Ce s-a întâmplat, de fapt, în tragedia care a șocat o întreagă lume?

Kobe Bryant deces: cauza prăbușirii elicopterului

A trecut puțin peste un an de când Kobe Bryant a murit fulgerător alături de una din fiicele sale în cadrul unui accident. La bordul aeronavei se mai aflau alți șase pasageri care și-au pierdut viața.

Tragedia s-a petrecut din cauza unei erori importante care a ajuns să dezorienteze pilotul, au declarat în cursul zilei de marți ofiialii de la securitatea aeriană din Statele Unite ale Americii.

Pilotul Ara Zobayan a încălcat regulile federale care îi cereau să poată vedea unde se îndreaptă, susțin membrii Comitetului Național pentru Siguranță în Transporturi, astfel ar fi fost ucise cele nouă persoane care și-au pierdut viața în accident.

Pilotul a devenit dezorientate spațial de nori, iar chiar înainte de prăbușire acesta le-a spus controlorilor de zbor că elicopterul urcă și că aproape a trecut de plafonul norilor.

Anchetatoriii NTSB au spus că elicopterul începea, de fapt, să coboare cu o viteză impresionantă. Cu toate astea, nu a existat niciun semn de afecțiune mecanică și se crede că prăbușirea a fost un accident, conform declarațiilor specialiștilor.

Experții au mai speculat că prăbușirea ar putea duce la necesitatea instalării pe elicoptere a unor sisteme de avertizare a apropierii de obstacole, dispozitive care semnalizează atunci când aeronavele sunt în pericol.

Ce a dus la dezorientarea pilotului

„FAA, administraţia federală în aviaţie, îl cere doar pentru ambulanţele aeriene. Cu toate acestea, investigatorul NTSB Bill English a declarat, marţi că sistemul nu ar fi fost de ajutor în scenariul în care elicopterul lui Bryant s-a prăbuşit. Terenul deluros, combinat cu dezorientarea spaţială a pilotului în nori ar fi fost „un factor confuz”, a spus English. „Pilotul nu ştie care este drumul în sus”, a mai afirmat sursa citată.

Anchetatorii federali au spus că Zobayan, un pilot cu experienţă care a zburat de multe ori cu Bryant, poate că a „perceput greşit” unghiurile în care cobora şi vira, situaţie care poate apărea atunci când piloţii se dezorientează în vizibilitate redusă. Anchetatorii îl consideră, de asemenea, vinovat pe Zobayan pentru că a virat la stânga în loc să urce drept, în timp ce încerca să iasă din vremea rea”, arată sport.hotnews.ro.

„Mi-aş fi dorit să fi fost aici cu noi pentru totdeauna”

„Nu există destule cuvinte care să ne descrie durerea în acest moment. Mă consolează faptul că ştiu că Kobe şi Gigi ştiau amândoi că erau iubiţi profund. Am fost incredibil de binecuvântate că i-am avut în viaţa noastră. Mi-aş fi dorit să fi fost aici cu noi pentru totdeauna. Au fost binecuvântările noastre frumoase luate dintre noi prea curând. Nu ştiu ce ne rezervă viaţa după ziua de astăzi şi este imposibil să îmi imaginez viaţa fără ei. Dar ne trezim în fiecare zi încercând să rezistăm pentru că Kobe şi fetiţa noastră Gigi strălucesc deasupra noastră ca să ne lumineze calea. Iubirea noastră pentru ei este nesfârşită şi nemăsurată. Doar că mi-aş fi dorit să îi pot îmbrăţişa, săruta şi binecuvânta. Să ai avem aici cu noi, pentru totdeauna”
Vanessa Bryant

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI