Factura uriașă la gaze pe care a primit-o Teatrul Național. Suma este ireală față de anul trecut

Factura uriașă la gaze pe care a primit-o Teatrul Național. Suma este ireală față de anul trecut
Teatrul Național din București primește facturi imense la gaze

Facturile imense la gaze și energie electrică nu mai sunt doar o problemă a consumatorilor casnici. Din păcate, tot mai multe instituții ale statului se plâng de facturi tot mai mari în ultima vreme. Una dintre aceste instituții este și celebrul Teatru Național din București, care reclamă sume extrem de mari. Sumele reclamate au legătură cu factura la gaze emisă de furnizor.

Teatrul Național din București primește facturi imense la gaze

Creșterea costurilor la gazele naturale și energia electrică a devenit o adevărată problemă. Din păcate, nu mai este doar o problemă a consumatorului casnic, ci și a instituțiilor bugetare ale statului. Teatrul Național, care ține de Primăria Generală a Capitalei, a reclamat recent facturi imense la gaze.

Furnizorul a emis o factură nouă pentru luna decembrie 2021, despre care conducerea instituției spune că este aberantă. Motivul pentru care reclamă erorile este consumul, care ar fi crescut, conform acestora, cu doar 9% față de aceeași perioadă a anului 2020.

Cu alte cuvinte, Teatrul Național din București va trebui să-i plătescă furnizorului de gaze suma de 996.212 lei, însemnând o creștere de cel puțin 7,5 ori mai mult decât plăteau pentru aceeași perioadă în 2020.

TNB nu este la prima astfel de situație, având în vedere că în noiembrie 2021 a mai avut o factură extrem de mare. La acel moment conducerea instituției trebuia să achite o factură de 516.000 de lei, pentru un consum calculat de 760MWh. În comparație, în aceeași lună, dar în 2020, TNB plătea aproximativ 70.000 de lei, pentru același consum.

Furnizorii emit facturi, ANRE dă din umeri

Dacă în cazul instituțiilor statului, precum Teatrul Național din București, există posiblitatea acoperirii cheltuielilor de la bugetele locale, în cazul consumatorilor casnici este cam greu. Recent unul din furnizorii de gaze din Vaslui a emis pe numele unei femei o factură de nu mai puțin de 7 milioane de euro.

Conform reporterilor Impact, femeia de 70 de ani nu a folosit aproape deloc sistemul centralizat de încălzire. Deci, nu avea de unde să aibă un consum atât de mare, în valoare de 33,5 de milioane de lei.

„Săptămâna trecută, când a primit mama factura, eu eram în alt colț al țării. M-a sunat panicată că a venit factura la gaz de 33 milioane lei vechi.

Săraca, era atât de bulversată citind atâtea cifre și probabil că nu îi venea să creadă că, de fapt, factura e în lei noi”, a declarat băiatul femeii.

În timp ce furnizorii emit astfel de facturi, ANRE dă din umeri, spunând că au dat amenzi. Dar, în realitate, aceste amenzi nu au rezolvat absolut deloc facturile aberante emise de furnizori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI