Facebook a șters un live al președintelui Braziliei. Ce legătură aberantă a făcut Bolsonaro

Facebook a șters un live al președintelui Braziliei. Ce legătură aberantă a făcut Bolsonaro
Jair Bolsonaro, o nouă declarație halucinantă sursă foto Instagram

Jair Bolsonaro șochează din nou! Președintele Braziliei a apărut într-o transmisie live pentru a discuta cu oamenii despre pandemia care a pus la pământ o lume întreagă, însă o legătură aberantă i-a făcut pe reprezentanții Facebook să fie nevoiți să ia măsuri.

Facebook a retras un live făcut de Jair Bolsonaro. Care este motivul

Jair Bolsonaro este cunoscut pentru declarațiile sale controversate, iar de această dată a făcut o remarcă bizară. Mulți internauți au rămas mască când au auzit ce și-a dorit președintele Braziliei să transmită, așa că videoclip-ul a fost retras imediat de pe Facebook.

Mai exact, președintele Braziliei a discutat despre un articol care asociază vaccinarea anti-Covid-19 cu SIDA, răspândind o informație falsă în mediul online. Jair Bolsonaro a susținut că există informații din cadrul unor rapoare oficiale făcute de Guvernul Marii Britanii care dezvăluie legătura bizară.

Jair Bolsonaro, declarație bizară

Jair Bolsonaro a făcut o declarație halucinantă, susținând că rapoartele ar arăta că persoanele care au decis să se imunizeze cu serul anti-Covid-19 pentru a se feri de efectele grave pe care le are boala ar putea să dezvolte sindromul imunodeficienţei dobândite, anume SIDA.

„Vă recomand să citiţi acest articol. Nu am să-l citesc aici, pentru că risc să am probleme cu live-ul meu (pe Facebook)”, a declarat acesta la momentul respectiv.

Președintele Braziliei, din nou în mijlocul unor controverse

Între timp, Guvernul din Regatul Unit a dezmințit informațiile oferite de președintele Braziliei după ce serviciul de fact checking AFP a cerut acest lucru, iar Societatea Braziliană de Boli Infecțioase a emis un comunicat în care era precizat că nu există vreo legătură cunoscută între vaccinul anti-Covid-19 și SIDA.

Transmisiunea live nu mai este disponibilă pe Facebook sau Instagram. Jair Bolsonaro a împărțit respectivele informații în mediul online, iar reprezentanții rețelelor de socializare au reacționat imediat, explicând de ce au retras videoclip-ul președintelui.

”Politica noastră nu permite să se publice afirmaţii potrivit cărora vaccinurile antiCovid antrenează moartea sau probleme grave de sănătate”, a declarat o purtătoare de cuvânt Facebook.

Jair Bolsonaro, probleme cu YouTube

Mai mult, canalul de YouTube pe care îl are președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost suspendat pentru o săptămână, ținând cont că acesta a încălcat politica privind dezinformarea medicală pentru Covid-19.

„Am blocat un clip video pe canalul lui Jair Bolsonaro, pentru încălcarea politicilor noastre privind dezinformarea medicală asupra COVID-19, în care se afirma că vaccinurile nu reduc riscul de a contracta boala şi că ele provoacă alte boli infecţioase.”, au anunţat reprezentanții YouTube, potrivit Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI