Fabrică ridicată de la zero în România. Ce se va produce la noi în țară, 300 de locuri de muncă vor fi create

Fabrică ridicată de la zero în România. Ce se va produce la noi în țară, 300 de locuri de muncă vor fi create
Ministrul Economiei Florin Spătaru anunță alocări bugetare mai mari în 2022

În urmă cu cinci ani, guvernul României anunța că va acorda un procent de 2.0% din PIB în domeniul apărării. Aeste cheltuieli au fost stabilite până în 2027. Justificarea implementării acestui pla spunea că nivelul crescut al cheltuielilor oferă o oportunitate clară pentru furnizorii americani de echipamente și servicii de apărare. Ca urmare, în aceste zile, Ministrul Economiei Florin Spătaru a făcut un anunț extrem de important. Este vorba de construcția unei fabrici în acest domeniu, prima după 30 de ani. Noua fabrică va crea, în opinia ministrului, nu mai puțin de 300 de locuri de muncă stabile.

Ministrul Economiei Florin Spătaru anunță alocări bugetare mai mari în 2022

Industria de apărare din România are nevoie de investiții strategice, declara vineri Ministrul Economiei, Florin Spătaru. Acest sector trebuie să fie unul competitiv și performant, potrivit ministrului Economiei, Florin Spataru.

Așa cum era stabilit, și în acest an guvernul, în acest sector industrial, a alocat un buget mai mare față de anii precedenți. Declarațiile au fost făcute în timpul vizitelor ministrului la Brașov, Chimbav și Zărnești, unde a vizitat fabrica Tohan și a purtat discuții cu managerii companiei, precum și cu reprezentanții Metrom și Carfil.

„Tradiţia României în industria de apărare reprezintă un atu pentru repornirea motoarelor acestui sector economic. Am fost, astăzi, într-o vizită de lucru, în judeţul Braşov, la Pirochim Victoria şi la Fabrica de Pulberi Făgăraş.

Am discutat cu directorii acestor societăţii despre planul investiţional şi despre beneficiile aduse comunităţii o dată cu revitalizarea industriei în zonă”, a declarat ministru economiei, Florin Spătaru, la conferinţa de presă susţinută vineri, la Braşov.

Anunță prima fabrică în domeniul apărării

Tot în cadrul aceleiași conferințe, Ministrul Economiei Florin Spătaru a vorbit penru prima dată de construcția unei noi fabrici în domeniul apărării, prima după 30 de ani, investițiile fiind masive. În același timp, ministrul a mai spus că noua construcție va aduce în comunitate, cel puțin 300 de locuri de muncă stabile. Proiectul, mai spune Ministrul Florin Spătaru, se va axa pe producția de pulberi.

„Doar în industria de apărare din judeţul Braşov au fost alocate fonduri de 118.635.000 de lei. Printre altele, construcţia unei fabrici de pulberi de la zero este una dintre investiţiile prioritare pe care le vizez ca ministru al economiei.

Această investiţie va asigura 300 de locuri de muncă esenţiale pentru dezvoltarea comunităţii locale. Este necesar un plan de investiţii solid şi integrat care să vizeze întregul lanţ valoric. Deşi nu va fi uşor, am încredere că, în viitorul apropiat, putem face paşi importanţi către o industrie de apărare românească competitivă şi profitabilă”, a mai spus ministrul Economiei Florin Spătaru.

Investiția vine pe fondul ultimelor proiecte în domeniu, dar, mai spune ministrul Economiei Florin Spătaru, industria de apărare a României are nevoie de o revigorare și o infuzie de capital majoră.