Veste bună pentru turiști. Primăria Brașov pune la dispoziție o a doua linie de autobuz către Poiană

Veste bună pentru turiști. Primăria Brașov pune la dispoziție o a doua linie de autobuz către Poiană
Primăria Brașov va pune la dispoziția turiștilor o nouă linie de autobuz de la Gară la Poiană

Începând de marți, Primăria Brașov va deschide o nouă linie directă care va face legătura între gară și pârtiile de schi din Poiana Brașov. Costul călătoriei va fi de 6 lei, exact ca și în cazul celeilalte linii care făce legătură cu stațiunea.

A doua linie de autobuz, direct din gară spre Poiană

RATB și municipalitatea brașoveană pun în circulație, începând de marți, linia 100, care va face legătura între Gara Brașov și stațiile inferioare ale telecabinei și telegondolei Kanzel. Programul de circulație a autobuzelor de pe noua linie este adaptată sosirilor și plecărilor trenurilor din direcția București – Ploiești.

Turiștii vor putea achiziționa biletele de călătorie de la casele de bilete din stații sau pot plăti prin aplicația 24 Pay. Până în prezent exista o singură linie de autobuz care făcea legătura cu stațiunea, cu plecare din Centrul Istoric. Costul călătoriei este de 6 lei. Introducerea noii linii este o veste bună atât pentru turiști, cât și pentru brașoveni.

Aceștia nu vor mai fi nevoiți să meargă până în Centrul Istoric pentru a urca în Poiană. De asemenea, autobuzele introduse pe linia 100 vor avea stație intermediară în Centrul civic, la Camera de Comerț.

„De mâine le oferim turiştilor cea mai bună şi cea mai rapidă soluţie pentru a ajunge la pârtiile din Poiana Braşov. Cei care vor veni cu trenul – cel mai rapid mijloc de transport mai ales în cazul celor care vin dinspre Bucureşti şi Ploieşti – vor lua ‘direct din tren’ autobuzul care îi duce la baza pârtiilor. În felul acesta scapă de aglomeraţia de pe Valea Prahovei, scapă de stresul găsirii unui loc de parcare în Poiană şi se pot bucura relaxaţi de cele mai bune pârtii din România. Vom continua discuţiile cu CFR-ul pentru a le da posibilitatea călătorilor să achiziţioneze biletele pentru linia 100 odată cu achiziţionarea biletului de tren”, a declarat primarul Allen Coliban.

Mai multe pârtii au fost deschise în Poiana Brașov

În urmă cu doar câteva zile, turiștii au avut undă verde la pârtiile din partea inferioară a domeniului schiabil, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al primăriei Brașov. Abonamentul SkiPass începe de la 50 de lei și ajunge la 670 de lei, în funcție de timpul pe care turiștii vor să-l petreacă în Poiană. Cu ajutorul acestuia pot folosi telecabina. Pe de cealaltă parte, copiii de până la 12 ani au reduceri de până la 50%.

”Recomandarea noastră este ca cei care vor să vină în Poiană să o facă cu trenul. Ceilalți au posibilitatea de a-și parca mașinile în parcarea multietajată din Poiana de Jos care are 400 de locuri, acolo vor găsi și automate pentru SkiPass, iar pe baza talonului de parcare vor avea transport gratuit din fața parcării până la baza pârtiei, la stația de telegondolă, asta însemnând că nu vor fi nevoiți să meargă cu skiurile prin Poiana Brașov până să ajungă la pârtii”, a completat Sorin Toarcea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI