O celebră fabrică de mezeluri a fost închisă, după ce inspectorii ANPC au găsit acolo nereguli extrem de mari. Tone de carne au fost aruncate, după ce s-a constatat că era prelucrată în condiții mizere. Au fost aplicate sancțiuni dure pentru patronii care nu s-au asigurat că se muncește optim și au lăsat mizeria și rugina să domnească în fabrică.
O fabrică de mezeluri din județul Ilfov a fost închisă de inspectorii ANPC temporar. În urma unui control amănunțit, specialiștii au descoperit că alimentele erau procesate în condiții insalubre și în zona de lucru domneau mizeria, rugina și resturile de alimente. Este vorba despre o mezelărie din localitatea ilfoveană 1 Decembrie, unde au fost înregistrare nereguli.
Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au constatat că angajații își desfășurau activitatea într-un mediu extrem de murdar, plin de rugină, cu podele și blaturi de lucru pline de urme de murdărie. Inspectorii au ajuns la concluzia că mezelăria Matis nu mai fusese dezinfectată de mult timp și au decis să o amendeze cu suma de 62.000 de lei.
„Condițiile de procesare sunt cele pe care le vedeți în imagini, de la zone cu rugină și vopsea exfoliata, până la depozitarea cărnii în zona de acțiune a unor ventilatoare ne igienizate. Acolo unde este murdărie și rugină cu siguranță suprafața respectivă nu poate fi dezinfectata și întreținuta corespunzător”, a transmis Horia Constantinescu, președintele ANPC.
Președintele ANPC consideră că, acolo unde se află murdărie și rugină, nu se poate vorbi despre igienizare. Urme de mizerie se regăseau inclusiv printre mezelurile puse la vânzare, ceea ce complică și mai tare situația.
Atât fabrica de mezeluri, cât și restaurantul și magazinul în care se vindeau produsele au fost închise temporar, până la remedierea problemelor. Inspectorii au retras de la comercializare patru tone de carne, pe motiv că nu fusese păstrată în condiții optime. Vor fi luate probe din aceasta, pentru a afla dacă a fost contaminată din cauza mediului de păstrare precar.