Explozie puternică, la o stație PECO din Galați. Bilanțul victimelor și al pagubelor

Autor: Ștefan R. Apostol - 15:21, 09 dec. 2019
Explozie puternică, la o stație PECO din Galați. Bilanțul victimelor și al pagubelor

Galațiul a fost astăzi zguduit de o explozie produsă la o stație de benzinărie PECO. Cei de la ISU au emis un comunicat de presă anunțând numărul victimelor și a daunelor provocate de explozie.

Explozie puternică, la o stație PECO din Galați

Cartierul Țiglina 3, din Galați, a fost zguduit astăzi de o puternică explozie a unei stații de benzinărie PECO, daunele materiale fiind considerabile, cel puțin patru mașini aflate pe raza stației fiind avariate. În comunicatul emis de ISU se menționează după cum urmează:

”Galați – explozie urmată de incendiu ce s-a produs la rezervoarele subterane ale unei foste benzinarii dezafectate. Incendiul se manifesta la rezervoare, nu sunt posibilități de propagare la vecinătăți. În urma exploziei au fost afectate doua autoturisme parcate. O persoană cu atac de panică este asistata medical. Pentru gestionarea evenimentului, intervin  3 autospeciale de stingere, 1 descarcerare, o ambulanță SMURD cu medic.”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Galați, Colonel Chiriță Eugen.

Bilanțul victimelor și al pagubelor

Nu s-au înregistrat victime omenești iar clădirea nu a fost afectată, dar explozia a avariat patru mașini aflate în parcare. Deflagrația s-a produs în subteran și a fost urmată de un incendiu. Se pare că a avut loc din cauza unei acumulări de gaze. Reamintim faptul că în trecut, pe acest amplasament a funcționat o stație de benzină și se pare că incidentul a fost provocat de o acumulare de gaze de la fostul depozit subteran de carburanți.

Imagini ISU – explozie Galati

Imagini ISU – explozie Galati

Publicată de Click Debate pe Luni, 9 decembrie 2019

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI