Explozie puternică în Portul Tomis. Un iaht a fost cuprins de flăcări. FOTO

Explozie în portul Tomis! Un iaht a fost cuprins de flăcări

Explozie urmată de un incendiu, la Constanța! Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de sâmbătă, 12 octombrie, în Portul Tomis. Un iaht fost cuprins de flăcări, motiv pentru care pompierii militari din Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au fost solicitaţi pentru a stăpâni focul.

Explozie urmată de un incendiu, în Portul Tomis

Pompierii din cadrul Inspactoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost solicitați azi 12 octombrie, pentru a gestiona o situație generată de o explozie urmată de un incendiu la Portul Tomis. Echipajele de salvare au ajuns la fața locului și au constatat că totul era cauzat de un iaht. Pompierii au utilizat, pentru stingerea focului, două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Fripis, o ambarcațiune SAR cu tun de apă și un echipaj SMURD.

Explozie în Portul Tomis
Explozie în Portul Tomis, urmată de un incendiu FOTO

Din fericire, focul s-a localizat în doar câteva miute, astfel că a fost lichidat la scurt timp după. Se pare că rezervorul ar fi explodat, iar combustibilul s-a împrăștiat pe luciul apei, mai apoi incendiul a luat amploare. Conform martorilor care se aflau la câteva terase, la bordul iahtului s-a auzit o bubuitură puternică, mai apoi flăcările au cuprins totul.

Explozie urmată de un incendiu, în portul Tomis Sursa Foto: ISU Dobrogea
Explozie urmată de un incendiu, în portul Tomis. Care ar fi fost cauza? Sursa Foto: ISU Dobrogea

„Au intervenit două autospeciale pentru stingere și un SMURD”

Explozia iahtului de azi a venit la doar 3 zile de la un alt incendiu. O locomotivă a unui tren de marfă a luat foc în zona industrială din Constanța. Conform ISU Constanța, totul ar fi pornit din cauza unui tren cu vagoane patformă.

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului cu două autospeciale, o ambulanță SMURD și 13 ofițeri. „Intervine Detașamentul Palas cu două autospeciale pentru stingere și un SMURD, în total 1 ofițeri”, au fost declarațiile reprezentanților din cadrul ISU Constanța.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI