29 mart. 2024 | 09:15

Explozie la Rafinăria Petromidia. Planul Roşu de Intervenţie a fost activat. Fumul se vede şi din Constanţa şi Mamaia

News
Explozie la Rafinăria Petromidia. Planul Roşu de Intervenţie a fost activat. Fumul se vede şi din Constanţa şi Mamaia
Explozie la Rafinăria Petromidia de la Năvodari, vineri dimineață, 29 martie 2024. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție, vineri, 29 martie 2024, în urma unei explozii produse la Rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța. Sunt degajări mari de fum, vizibile și din Mamaia. Ce informații se cunosc până la momentul redactării acestui articol.

Incendiu localizat la Rafinăria Petromidia din Năvodari

UPDATE 29 martie 2024, ora 09:33: Un incendiu s-a produs, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța. Autoritățile au transmis că flăcările au fost localizate.

La acest moment se efectuează măsurători pentru determinarea noxelor eliberate în aer, în urma deflagrației de la Năvodari. Potrivit ultimelor date, nu există victime ale incidentului de vineri dimineață.

Ce se știe despre eventuale victime ale deflagrației

UPDATE 29 martie 2024, ora 09:30: Până la acest moment, nu există informații despre eventuale victime ale exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța.

ISU a suplimentat echipajele de la locul exploziei

UPDATE 29 martie 2024, ora 09:24: Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a trimis la fața locului patru mașini de stingere (două din cadrul IL și două din cadrul CL). Acestea vor interveni alături de echipajele trimise de ISU CT pentru a gestiona eficient situația.

A mai fost trimisă la Rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța și o autospecială transport roboți de la ISU BIF.

Știre inițială

Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari, neurmată de incendiu

O explozie a avut loc vineri, 29 martie 2024, la Rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța. În urma incidentului, în zonă au avut și au loc degajări mari de fum. Potrivit informațiilor comunicate până la acest moment, explozia nu a fost urmată de incendiu.

Oamenii din incinta rafinăriei au fost evacuați de urgență, la fața locului intervenind mai multe echipaje din cadrul Ambulanței, Pompierilor, SMURD-ului și Jandarmeriei. Degajările de fum sunt intense și se mențin vizibile chiar până în stațiunea turistică Mamaia.

ISU a activat Planul Roșu de Intervenție în județul Constanța

6 mașini de stingere, 2 autoscări și 3 ambulanțe SMURD au fost trimise la fața locului pentru eficientizarea misiunii de răspuns, potrivit informațiilor comunicate de presa locală.

Se mai deplasează la rafinărie și autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de pompieri Fetești.

Anunțul făcut de pompieri în dimineața de vineri, 29 martie 2024

„Intervenim la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie de la ora 8.40. Din primele informaţii este vorba de o explozie neurmată de incendiu”, au transmis pompierii, potrivit Agenției de Presă News.

Conducerea ISU a anunțat activarea Planului Roșu de Intervenție la nivelul județului Constanța la ora 08:40, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro