Efectele dezastrului de la Petromidia încep să se resimtă. Ce se întâmplă acum în benzinăriile din Chişinău

Efectele dezastrului de la Petromidia încep să se resimtă. Ce se întâmplă acum în benzinăriile din Chişinău
Efectele dezastrului de la Petromidia încep să se resimtă. Ce se întâmplă acum în benzinăriile din Chişinău

Efectul dezastrului de la Petromidia încep să se resimtă. Mai multe benzinării din Chișinău au rămas vineri fără motorină pe stoc.

Efectele dezastrului de la Petromidia încep să se resimtă

De vină ar fi și explozia de la Rafinăria Petromidia. Cel puțin trei lanțuri de benzinării din Chișinău au rămas fără motorină pe stoc din cauza unor deficiențe de alimentare la nivel național.

„Au apărut factori care perturbează situația de pe piața produselor petroliere, care nu țin de ANRE și instituțiile statului, cum ar fi explozia de la rafinăria din Năvodari.

O rafinărie din Grecia și-a sistat activitatea. S-au produs schimbări în regulile de comerț cu Belarus. Suntem în lipsuri în regiune de unde se alimentează Republica Moldova.

Ca să nu admitem o penurie de produse petroliere, Agenția s-a autosesizat și vine cu o soluție de intervenție minimală în Hotărârea adoptată anterior, ca să relaxăm modalitatea de import și vânzarea angro către companiile petroliere sau alte companii cum ar fi Exdrupo, agențiile de transport etc”, a declarat directorul ANRE Eugen Carpov.

ANGE nu a oferit nicio explicație

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu a oferit nicio explicație oficială, însă în ultima ședință, când s-a luat decizia privind modificarea marjei comerciale pentru vânzarea en gros a produselor petroliere, s-a menționat că incidentul produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari ar fi provocat lipsuri în alimentarea cu costumbil a țării.

În urma exploziei de la Rafinăria petromidia un bărbat a decedat, iar alte două persoane au suferit arsuri grave.

„A fost un vârf al noxelor între 12.00 – 12.30. Laboratorul mobil de mediu a prelevat probe care vor fi analizate, dar nu e niciun motiv de alarmare. Ne-a ajutat vîntul care a bătut spre o direcție spre câmp”, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI