Explicații DSU: cum sunt triați pacienții neinfectați. Cine va fi internat în spital, după prezentarea la UPU

Explicații DSU cum sunt triați pacienții neinfectați. Cine va fi internat în spital, după prezentarea la UPU

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut zilele acestea anumite precizări, după ce s-au dat noi directive prin Ordonațele Militare, de la 5 la 7. Domnia sa s-a referit la reglementările privind restricțiile de internare a pacienților infectați cu COVID-19.

Explicații DSU: cum sunt triați pacienții neinfectați

Secretarul de Stat a ținut să precizeze că interdicțiile privind internările și consultațiile în perioada stării de urgență se aplică pe baza analizei medicului curant de specialitate. Arafat a mai subliniat că nu se aplică pacientelor însărcinate sau persoanelor care necesită tratament oncologic. Aceste interdicții, conform acestuia, trebuie să justifice necesitatea internării pacienților, pentru asistența spitalicească acordată în spitalele publice și private sau a realizării consultațiilor sau a tratamentelor în ambulatoriu, în unitățile publice sau private care acordă asistență medicală ambulatorie.

Explicații DSU: cum sunt triați pacienții neinfectați. Cine va fi internat în spital, după prezentarea la UPU
Explicații DSU: cum sunt triați pacienții neinfectați. Cine va fi internat în spital, după prezentarea la UPU

„Spre exemplu, Articolul 1 nu se aplică pacientelor însărcinate sau persoanelor care necesită tratament oncologic și care au nevoie de controale periodice ambulatorii obligatorii pentru monitorizare și investigații, și care beneficiază în continuare de asistență medicală, indiferent de sistemul public sau privat ales”, arată DSU.

Cine va fi internat în spital, după prezentarea la UPU

Conform hotărârilor din ordonață, nu se închid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetele medicale de specialitate. Prin această directivă se suspendă acele activități medicale, consultările sau tratamente care nu sunt obligatorii și care pot fi reprogramate.

Pentru fiecare pacient internat în spital sau consultat în ambulatoriu va trebui să existe o documentație medicală care să justifice, în mod obiectiv, necesitatea realizării actului medical, atât în cadrul unităților spitalicești cu internare. cât și în cazul structurilor ambulatorii, se explică în declarația Secretarului de Stat. Primul ordin legat de acest aspect a fost adoptat în 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, iar acum a fost prelungit pentru toată durata stării de urgență. Rămâne de văzut dacă restricțiile și activitățile suspendate se vor modifica în perioada următoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI