Exit Poll. Primele rezultate oficiale la alegerile prezidențiale. Ce diferență este între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Exit Poll. Primele rezultate oficiale la alegerile prezidențiale. Ce diferență este între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Românii își aleg președintele pe data de 24 noiembrie 2019. Alegerile prezidențiale pentru al doilea tur în diaspora au început vineri, 22 noiembrie. Conform datelor de tip Exit Poll, la ora 15:00 se înregistra o diferență de peste 20 % procente între cei doi candidați la alegerile prezidențiale. Diferența este una uriașă și este pentru prima oară când un candidat de dreapta are un așa avantaj față de unul de stânga!

UPDATE – Exit-poll IRES, ora 21:00:

Klaus Iohannis- 67,1%
Viorica Dăncilă- 32,9%

UPDATE: 66,5% dintre români l-au votat pe Klaus Iohannis, în timp ce 33,5% au preferat-o pe Viorica Dăncilă. Datele sunt obținute la ora 20:00 și au o marjă de eroare de 2%. Vezi toate datele AICI!

UPDATE: Potrivit AEP, după numărătoarea voturilor exprimate în 2.000 din cele 18.000 de secții de votare, Klaus Iohannis conduce cu 60,08%, iar Viorica Dăncilă a înregistrat 39,98%. Vezi toate datele AICI!

Exit Poll OFICIAL ora 21:00. Klaus Iohannis primește confirmarea victoriei

Datele prezentate de IRES la ora 21:00 arată faptul că președintele Klaus Iohannis a rămas președintele României pentru următorii 5 ani, cu un procent de 65 %, în comparație cu cele 35 de procente realizate de Viorica Dăncilă. Acum urmează numărătoarea oficială a voturilor, însă foarte puține lucruri se mai pot întâmpla. Procentele oferite de IRESinclud și diaspora, ceea ce nu se înâmplă și în cazul Curs-Avangarde.

Exit Poll IRES: 

Klaus Iohannis- 66,5%
Viorica Dăncilă- 33,5 %

Exit Poll IRES ora 20:00. Klaus Iohannis rămâne președinte încă 5 ani

IRES a prezentat principalul exit poll, iar din el reiese faptul că președintele Klaus Iohannis a mai câștigat un mandat la Cotroceni. Cifrele arată că Iohannis are un procent de 65 % din voturile alegătorilor, în vreme ce Viorica Dăncilă are 34 %. Cifrele acestea au fost vehiculate pe întreaga perioadă a zilei.

Exit Poll IRES: 

Klaus Iohannis- 65%
Viorica Dăncilă- 35%

Exit Poll ora 19:00. Cu două ore înainte de închiderea urnelor, totul e clar!

Klauss Iohannis nu mai poate pierde mandatul de la Cotroceni, al doilea! Cu două ore înainte de închiderea urnelor, actualul președinte al României a strâns 66 % din voturile românilor. De partea cealaltă, Viorica Dăncilă are 34 %. Aceste cifre sunt prezentate de surse din interiorul PNL. Și cei din PSD recunoscut victoria lui Klaus Iohannis. Mai jos aveți exit poll-urile realizate de ambele partide.

Exit- Poll PNL 

Klaus Werner Iohannis (PNL) 66%
Viorica Dăncilă (PSD) –  34%

Exit- Poll PSD

Klaus Werner Iohannis (PNL)  – 65%
Viorica Dăncilă (PSD) 35%

Exit Poll ora 18:00. Diferența a devenit și mai mare între Iohannis și Dăncilă

Klauss Iohannis a rămâne în continuare la Palatul Cotroceni. Diferența în momentul de față față de Viorica Dăncilă a crescut din nou în favoarea lui. Conform datelor centralizate de cei care realizează exit poll-uri, Iohannis are 65 % în vreme ce Viorica Dăncilă a scăzut la 35 %.

 • Klaus Werner Iohannis (PNL) 65 %
 • Viorica Dăncilă (PSD) 35 %

Exit Poll ora 17:00. Primele date de la Curs-Avangarde și IRES

Conform sondajului Curs-Avangarde, Klaus Iohannis are 61 % la ora 17:00, în vreme ce Viorica Dăncilă a strâns 39 % din voturile alegătorilor. Un alt sondaj, de data aceasta realizat de IRES îl dă drept căștigător al turului secund al Alegerilor Prezidențiale tot pe Klaus Iohannis, numai că aici cifrele diferă puțin. Actualul șef al statului ar avea 60 %, în timp ce Viorica Dăncilă 40 %.

 • Klaus Werner Iohannis (PNL) 61 %
 • Viorica Dăncilă (PSD) 39 %

Exit Poll ora 16:00. PSD confirmă diferența uriașă între Iohannis și Dăncilă

PSD recunoaște supremația lui Klaus Iohannis în turul secund al Alegerilor Prezidențiale. Conform unor surse din cadrul partidului socialist, Klaus Iohannis are 60 % din voturile exprimate, în vreme ce Viorica Dăncilă rămâne cu 40 %. Este de așteptat ca diferența să crească în favoarea actulului președinte spre seară, întrucât în prima parte a zilei alegătorii PSD au fost ceva mai matinali.

Curs-Avangarde

 • Klaus Werner Iohannis (PNL) 61 %
 • Viorica Dăncilă (PSD) 39 %

IRES

 • Klaus Werner Iohannis (PNL) 60 %
 • Viorica Dăncilă (PSD) 40 %

Exit Poll ora 15:00. Klaus Iohannis continuă să fie peste Viorica Dăncilă

La această oră, toate informațiile care vin dinspre secțiile de votare arată faptul că diferența începe să devină decisivă între cei doi candidați la fotoliul de la Cotroceni. La ora 15:00, conform unor date de tip exit poll, Klauss Iohannis are 61 %, în vreme ce Viorica Dăncilă a scăzut sub 40 %, având în aceste momente 39 %.

 • Klaus Werner Iohannis (PNL) 61 %
 • Viorica Dăncilă (PSD) 39 %

În Noua Zeelandă și Australia procesul de votare a luat sfârșit iar primele date oficiale arată că Iohannis a câștigat detașat acolo. 89,19 %  Iohannis, în timp ce Viorica Dăncilă are 10,81 % în Noua Zeelandă. De partea cealaltă, în Australia, procentul este 92,54 vs. 7,46, tot în favoarea lui Iohannis.

Exit Poll ora 14:00. Klaus Iohannis are 20 % peste Viorica Dăncilă!

Jurnalistul Cătălin Tolontan a prezentat date de tip exit poll din care reieșea faptul că actualul președinte al României are un avantaj de 20 % față de Viorica Dăncilă, reprezentanta partidului PSD.

 • Klaus Werner Iohannis (PNL) 60 %
 • Viorica Dăncilă (PSD) 40 %

Rămâi pe www.playtech.ro pentru a fii la curent cu tot ce se întâmplă în turul doi al alegerilor prezidențiale. Verifică AICI cum au votat românii din diaspora. Iar AICI poți afla prezența la vot în România. Playtech.ro îți oferă date OFICIALE BEC din jumătate de oră în jumătate de oră și știri în exclusivitate despre procesul de vot.

Cei doi candidați la funcția de președinte al României nu au participat împreună la nicio dezbatere între cele două tururi. În schimb, pe 19 noiembrie, atât Klaus Ioahnnis cât și Viorica Dăncilă au organizat dezbateri și conferințe de presă separate. Dezbaterea lui Klaus Ioahnnis a fost organizată de SNSPA, la Biblioteca Centrală Universitară, în vreme ce dezbaterea Vioricăi Dăncilă a avut loc la Parlament, în paralel cu cea a președintelui.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.
Rezultate exit poll privind alegerile Prezudențiale 2019 – turul 2.

Vot diaspora

Românii din străinătate vor avea la dispoziție trei zile pentru a pune ștampila de vot pe cei doi candidați. Președintele României va fi ales în România pe 24 noiembrie 2019, însă în străinătate, date fiind incidentele din anii precedenți, durata de votare s-a mărit la trei zile. De asemenea, românii din Diaspora au putut vota și prin corespondență, încă din primul tur.

În primul tur al alegerilor prezidențiale au votat peste 700.000 de români prin corespondență și pe listele suplimentare. Cei mai mulți români votează în Marea Britanie, Spania și Italia. De altfel, anul acesta au fost suplimentate secțiile de vot pentru ca toată lumea să poată vota.

Date exit poll

Exit-poll-urile sunt realizate de institutele de sondare CURS şi AVANGARDE, cele care au realizat şi sondajele din primul tur, dar și de la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Pentru turul doi, datele de tip exit-poll vor fi oferite abia în duminica alegerilor. Principalele case de sondaj vor prezenta cifrele după ziua de vot la ora 21:00 pe site-urile de știri și la principalele televiziuni.

Majoritatea caselor de sondare a opiniei publice îl dau drept câștigător pe președintele în funcție. Acesta este creditat cu cele mai mari șanse, liberalii sperând să obțină un scor de 60% în turul decisiv al prezidențialelor.

Programul secțiilor de vot în țară

Votul la alegerile prezidențiale 2019 va începe la ora 07.00 și se încheie la ora 21.00 în țară, cu posibilitatea de a se prelungi până la ora 23:59, pentru cei care sunt deja în incinta sălilor de votare sau în afara ei și doresc să-și exercite dreptul la vot.

Alegerile din acest an s-au desfășurat fără mari incidente, iar campania electorală a fost una destul de amorfă, ceva mai agitată doar în mediul online. Nu a existat o dezbatere electorală cum s-a întâmplat în anii trecuți, însă mulți sociologi spun că lipsa unei dezbateri nu ar fi schimbat prea mult situația, mai ales pentru cei convinși deja din turul 1 cu cine vor vota.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI