EXCLUSIV Scandalul extrem de pe 31 decembrie. Benone Sinulescu și Ștefan Hrușcă, ceartă fără limite. Nu s-au abținut deloc

EXCLUSIV Scandalul extrem de pe 31 decembrie. Benone Sinulescu și Ștefan Hrușcă, ceartă fără limite. Nu s-au abținut deloc
Scandal fără precedent între Benone Sinulescu și Ștefan Hrușcă

Benone Sinulescu rămâne, şi la cei 83 de ani ai săi, unul dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi de muzică populară ai românilor din toate timpurile. Benone Sinulescu sau Nea Beni, pentru apropiaţi, se mândreşte cu cele peste 400 de piese din vastul lui repertoriu. Iată însă că, la piesele sale, a râvnit, la vreme de debut, și Ştefan Hruşcă, care i-a bătut la ușă pentru a-i cere acordul de a-i interpreta unele piese, inclusiv colindul „Deschide uşa, creştine!”.

Din păcate, Ștefan, care între timp a devenit ”Regele colindelor”, s-a dovedit a fi mai apoi total nerecunoscător față de cel care i-a întins o mână de ajutor, pe când numele lui era total necunoscut în show-biz. Nea Beni ne-a povestit, în exclusivitate pentru playtech.ro, despre conflictul lor mocnit, pe teme muzicale.

 Scandal fără precedent între Benone Sinulescu și Ștefan Hrușcă

Benone Sinulescu: ” Ștefan Hrușcă mi-a bătut la ușă, ca să-l ajut. Nu am stat deloc pe gânduri şi i-am pus în braţe câteva colinde”

Pasiunea pentru muzică l-a călăuzit pe Benone Sinulescu să adune piese din toate zonele țării, îndeosebi din Muntenia, zona Buzăului, având acum un repertoriu bogat. Nu a ținut doar pentru el, dimpotrivă, i-a ajutat și pe alți artiști, aflați la debut. Nea Beni duce cu el, de ani buni, o mare amărăciune.

El susține că, în anii ”80 ai regimului comunist, i-a bătut la poartă un coleg de scenă, foarte puţin cunoscut la acea vreme, care i-a cerut ajutorul să-şi construiască rapid un repertoriu pentru concertele Sărbătorilor de iarnă. ”Ștefan Hrușcă mi-a bătut la ușă, ca să-l ajut. Nu am stat deloc pe gânduri şi i-am pus în braţe câteva colinde descoperite de mine în călătoriile prin satele româneşti. Unul dintre ele, ”Deschide uşa creştine” şi altele i le-am încredinţat lui Ştefan Hruşcă”, ne-a spus artistul.

„Nu a spus niciodată un cuvânt despre faptul că l-am ajutat”

”Hrușcă a interpretat piesele ca nimeni altul, dar niciodată, absolut niciodată, nu a spus un cuvânt şi despre faptul că l-am ajutat”

”Hrușcă a interpretat piesele ca nimeni altul, dar niciodată, absolut niciodată, nu a spus un cuvânt şi despre faptul că l-am ajutat, în felul meu, să ajungă la acel colind, pe care recunosc, îl cântă foarte bine. Nu e vorba despre invidie profesională, ci mai degrabă doar de chestie de camaraderie profesională. Nu m-am lăudat niciodată prea mult cu asta, dar cei din lumea spectacolului ştiu acest lucru, mi-a plăcut mereu să descopăr giuvaieruri muzicale. Nu pot cânta cu plăcere melodii ale căror cuvinte sună jenant, ceva de genul . La mine, cele două, linia melodică şi textul, trebuie să formeze un tot. Iar în perioada aceea, de final de regim comunist, găsisem şi câteva colinde care mi-au plăcut mult”
Benone Sinulescu

Anul acesta, Benone i-a cântat colinde doar soției, în căsuța lor din Arad

Trecerea anilor a făcut ca supărarea lui Nea Beni să se mai atenueze, dar spune că nu se va stinge niciodată în totalitate. Şi, deşi nu recunoaşte, apropierea fiecărui sezon de iarnă şi interpretarea colindelor redeschide în el această rană, incomplet vindecată. Benone Sinulescu susţine că duce dorul vremurile în care cânta colinde.

De altfel, în urmă cu peste zece ani, a lansat un CD special de colinde, alături de trupa „Millenium”, din Chişinău, intitulat „Noi vă colindăm”, care a prins foarte bine. Benone nu a avut cui cânta colinde, anul acesta, cu excepţia soţiei, cei doi fiind retraşi de ceva vreme la Bârzava, lângă Arad, acolo unde şi-au amenajat o căsuţă ca-n poveşti. Dar şi o grădină de legume şi o livadă care-i ajută să aibă tot ceea ce-şi doresc în materie de alimentaţie ecologică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI