EXCLUSIV. Probleme grave de sănătate pentru Emeric Ienei. Are nevoie de asistență 24 din 24

EXCLUSIV. Probleme grave de sănătate pentru Emeric Ienei. Are nevoie de asistență 24 din 24
Probleme de sanatate pentru Emeric Ienei

Emeric Ienei. Un nume care impune respect la simpla sa rostire. Antrenorul român care a reușit să aducă la București cel mai important trofeu european la nivel de club trăiește de mai multă vreme la Oradea, orașul său adoptiv. În ultimul timp, aparițiile Ienei în spațiul public au devenit rare. Se confirmă ceea ce în lumea fotbalului se știa demult. Problemele grave de sănătate pentru Emeric Ienei există. Marele tehnician are nevoie de asistență 24 de ore din 24. În ciuda acestor dificultăți, continuă să fie la curent cu tot ce se întâmplă în fotbalul autohton și nu numai.

Probleme grave de sănătate pentru Emeric Ienei

Ajuns la venerabila vârstă de 83 de ani, Emeric Ienei este, în opinia multor specialiști, cel mai de succes tehnician din fotbalul românesc. Trofeul Cupei Campionilor Europeni câștigat cu Steaua în 1986, urmat de o calificare la Mondialele din 90, în calitate de selecționer, sunt principalele reușite ale carierei sale de antenor. Fără să socotim titlurile naționale obținute la cârma roș-albaștrilor, nea Imi rămâne o emblemă a sportului rege din România.

Probleme grave de sanatate pentru Emeric Ienei. Are nevoie de asistenta
Probleme grave de sanatate pentru Emeric Ienei. Are nevoie de asistenta

După ce și-a încheiat socotelile cu antrenoratul, Ienei a ales să părăsească tumultoasa capitală a României și să se retragă în Oradea. Problemele de sănătate pe care le are l-au țintuit în locuința sa. În 2019, sănătatea i se șubrezise serios și era nevoit să meargă aproape zilnic la medic. Modul său de viață ordonat l-a ajutat să suporte și să reziste durerilor înfiorătoare pe care le avea.

Nu rămâne niciodată fără supraveghere

În ultima vreme, starea de sănătate a marelui antrenor s-a deteriorat și mai mult. Este supravegheat în permanență de către cineva. Emeric Ienei iese foarte rar afară pentru a evita o eventuală infectare cu noul coronvirus. Mai mult, medicii i-au recomandat familiei să nu-l lase singur niciodată pentru a evita unele accidente nefericite care ar putea apărea.

O persoană angajată special pentru a-i fi alături și a-l îngriji pe cel care a adus Cupa Campionilor în România.  Problemele grave de sănătate pentru Emeric Ienei au debutat în 2019, când Ienei avea nevoie de supraveghere medicală foarte atentă.

Piciorul „l-a trădat” pe Emeric Ienei

Anul trecut, reputatul tehnician oferea un interviu în care povestea durerile pe care le resimțea la picior și despre cât de greu îi este să se deplaseze:

 ”Merg zilnic la medic. Trăiesc cu medicamente și cu analgezice, bineînțeles, uneori mai și mănânc. Mă doare piciorul, abia mă pot plimba, soția mea și o cârjă sunt aici pentru a ajuta. Sper să mă refac și să mai ajung să văd un meci de fotbal pe stadion, spunea la acele momente Emeric Ienei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI