EXCLUSIV Cum a trăit mama lui Adrian Mutu meciul decisiv de aseară. Momente copleșitoare, ce detaliu a observat la TV

EXCLUSIV Cum a trăit mama lui Adrian Mutu meciul decisiv de aseară. Momente copleșitoare, ce detaliu a observat la TV
Mama lui Adrian Mutu, despre trăirile pe care le-a avut la meciul de aseară

Trăiri intense aseară, la Pitești, acasă la Adrian Mutu, acolo unde părinții acestuia au urmărit la TV meciul România-Danemarca, care a dus naționala Under 21 la Euro, pentru a doua oară consecutiv.

 Adrian Mutu și mama sa, relație deosebită

Cine și-a imaginat că după atâția ani de emoții la nivel înalt, Rodica Mutu, mama lui Adrian Mutu, selecționerul naționalei mici, s-a obișnuit cu presiunea și nu mai suferă ca la început, evident că s-a înșelat:

”Ca mamă, nu există intensitate mai mică sau mai mare în ceea ce privește iubirea și dorința ca al tău copil să fie bine, să iasă bine. Da, ceva este schimbat într-adevăr. Parcă urcă puțin mai mult, sunt puțin mai mari emoțiile, fiindcă dacă înainte era jucător și era luat împreună cu echipa, de data asta, ca antrenor, el e singurul care răspunde, el e responsabilul”, ne-a mărturisit mama Briliantului.

 

Relația dintre cei doi este una unică. Iar asta s-a văzut dintotdeauna, nu doar aseară, când după calificarea naționalei Under 21 la Euro, Adrian Mutu i-a făcut mamei sale o dedicație:

”Înainte de toate aş vrea să dedic această victorie familiei mele, dar în special mamei, astăzi este ziua ei de naştere. La mulţi ani, mamă!”

”Nu, n-am vorbit cu el după meci imediat, la telefon, am vorbit prin mesaje, oricum n-am fi putut, la ce hărmălaie era pe acolo… M-am și culcat după ce am văzut imaginilea alea când i-au turnat copiii apă în cap, mi-am dat seama că e de sărbătorit și că trebuie să se bucure cu familia lui de acolo, pentru că exact asta sunt băieții de la lot, cea de-a doua lui familie.”, ne-a dezvăluit Rodica Mutu.

”Laursen, Doamne, ce coșmar!”

Rodica și Spiridon Mutu s-au uitat la meci cap-coadă, iar mama selecționerului a transpirat serios în clipa în care danezii au primit penalty.

”Nici nu vreți să știți ce a fost în capul meu, am văzut negru, am zis, băi, tot Laursen? Fiindcă mi-am adus aminte de meciul ala cu Danemarca, 2-2, când a scăpat Laursen ăla, am zis că nu se poate, se mai adăugase ceva la stres…”, a povestit doamna Rodica, și dacă uitaserăți cumva detaliile acelui meci de tristă amintire, domnia sa vă poate reîmprospăta memoria.

”Cum să uit așa ceva? N-am cum, mai ales că Adi a și jucat apoi cu Laursen ăsta la Parma. Țin minte tot, de aia m-am și enervat atunci. Dar mi-am revenit, iar acum totul este perfect, să vedem cum facem cu coronavirusul ăsta, că așa m-am săturat de el”, a mai spus mama lui Mutu, iar în vocea ei s-a simțit mândria și bucuria că fiul ei merge pe drumul pe care și-l dorește.

A mărturisit , însă, că are și un regret: faptul că nu l-a încurajat mai mult, când Il Fenomeno era încă la Firenze, că nu l-a împins să termine școala de antrenori de la Coverciano. Dar totul se va rezolva în curând. Cât despre discuțiile mamă-fiu pe marginea naționalei mici, Rodica Mutu a zâmbit.

”Îmi mai spune când îl intreb de echipă, de jucători, dar aici chiar nu mă bag, nu-mi permit să îi dau niciun sfat, că știți cum e, de pe margine, de acasă, din fotoliu, suntem toți specialiști. Nu, eu și dacă îl mai întreb ceva, îl întreb de curiozitate”, a dezvăluit cea despre care Mutu spune cu fiecare ocazie că este și va rămâne cea mai importantă persoană din viața lui.

De dragul lui, Rodica Mutu a făcut ani buni naveta Italia-România, ca să aibă grijă să-i fie bine, l-a apărat în fața lumii și l-a susținut până-n pânzele albe, mai ales în timpul acelor perioade mai tulburi când Briliantul își mai pierdea din strălucire. Rodica a fost, pur și simplu, mama. ”Mă bucur acum pentru că el își dorește, are această ambiție ca să fie un antrenor mai bun decât a fost ca jucător”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI