EXCLUSIV Alexandru Arșinel, adevărul despre regretatele sale colege: ”Gânduri, apropouri… cu toţii suntem oameni”

EXCLUSIV Alexandru Arșinel, adevărul despre regretatele sale colege: ”Gânduri, apropouri… cu toţii suntem oameni”
Alexandru Arsinel, dezvaluiri emotionante

Stela Popescu, Tamara Buciuceanu și Draga Olteanu Matei s-au reunit în Cer. Despre cele trei mari actrițe, regine ale comediei românești, s-a spus că au trăit într-o permanentă rivalitate. Iată ce spune însă Alexandru Arșinel despre relația lor, actorul care le-a cunoscut toate secretele:  ”Toate trei erau nişte boieroaice, în sensul cel mai profund al cuvântului. Când îţi preţuieşti profesia înveţi şi că trebuie să-l respecţi pe cel de lângă tine, pe cel care îţi dă replica. Chiar dacă au existat la un moment  dat și nişte gânduri, nişte ocheade, poate nişte apropouri, deoarece cu toţii suntem oameni, în cele din urmă, ei, bine, toate acestea au fost ţinute în frâu”, îşi aminteşte Alexandru Arşinel, într-un interviu exclusiv pentru Playtech.ro.

Alexandru Arșinel: ”Tamara era cea mai orgolioasă!”

Fostul director al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” a avut şansa de a juca alături de cele trei mari actriţe: ”Dintre cele trei, cred că Tamara Buciuceanu era ceva mai orgolioasă. Dar toate erau conştiente de talentul lor foarte mare şi de pasiunea lor extraordinară pentru teatru, aşa că vă pot spune cu mâna pe inimă că nu s-au călcat niciodată pe bătături”, rememorează, pentru impact.ro, cu verva-i cunoscută, Arşinel.

”Erau nişte colege de echipă fără egal, nişte gagici foarte mişto!”

El a mai menționat: ”Erau nişte colege de echipă fără egal, nişte gagici foarte mişto chiar şi atunci când mă puneau în situaţii mai speciale, care ne-au cimentat prietenia. Sunt situaţii, uneori, în această viaţă, când trebuie să zâmbeşti, să striveşti printre dinţi nişte înjurături şi să mergi mai departe. Asta au făcut cu graţie şi Stela Popescu, Tamara Buciuceanu, Draga Olteanu Matei şi Cristina Stamate!”. În plus, mai crede Arşinel, fiecare dintre ele şi-a construit un drum propriu în lumea teatrului, aproape inegalabil.

”Toate treceau cu o uşurinţă incredibil de naturală de la comedie la dramă şi invers!”

În opinia lui Arșinel, va fi foarte greu ca locul marilor actrițe să fie umplut de cei ce vin din tânăra generaţie:

”Toate treceau cu o uşurinţă incredibil de naturală de la comedie la dramă şi invers. Şi mai aveau ceva în comun, făceau cu lejeritate şi deosebit impact la public, teatru de revistă. În genul ăsta de artă interacţiunea cu publicul e extrem de spontană şi doar dacă eşti cu adevărat talentat faci carieră. Fiindcă spectatorul din sală nu te iartă dacă nu îl seduci. Vă mai dau un singur exemplu. L-am rugat de zeci de ori pe Gigi Dinică, alături de care am jucat pe scena bucureştean, să vină şi la . A refuzat să facă asta până spre finalul carierei, atunci când a abordat şi genul cupletelor şi al romanţelor, al cântecelor de suflet. Şi a făcut-o cu acelaşi talent cu care ne răsfăţase pe noi toţi în alt gen de spectacole‘‘.

Ce spunea Draga despre Stela și Tamara: ” În general, nu exista rivalitate, pentru că fiecare avea ceva de spus al ei”

Pe de altă parte, chiar Draga Olteanu Matei a apucat să povestească, cu câteva luni înainte de a pleca dintre noi, despre invidia profesională dintre ea, Stela Popescu şi Tamara Buciuceanu: ”În general, nu exista pentru că fiecare avea ceva de spus al ei. Specific ei. Şi fiecare dintre noi am fost preocupate de ceea ce face personal, nu de ceea ce moşmodea cealaltă. Îmi aduc aminte că la începuturile profesiei mergeam unele la celelalte la premieră, nu vorbesc aici doar despre Stela şi Tamara, ci despre toate actriţele din teatru. Mergeam unele la celelalte, ne povesteam despre roluri, oamenii de azi nu se mulţumesc doar cu strachina lor. Se uită cu un ochi la cel din stânga şi cu un ochi la cel din dreapta. Şi dacă ar putea, s-ar repezi la strachinile celorlalţi, ca ceilalţi să nu mănânce deloc”.

Ce spunea Tamara Buciuceanu despre Stela Popescu: ” A fost un om cu o voință extraordinară, frumoasă, cât se poate, deșteaptă, talentată, nu se mai discută, și bună la suflet”

Tamara Buciuceanu a povestit despre Stela, în urmă cu doi ani: ”Stelei îi plăcea să-i spun o singură strofă. Din ce-am jucat eu, zice: Așa e lumea, o comedie/Iar noi, artiștii, care-o jucăm/N-avem dorință, alta mai vie/ Decât aplauze să merităm”, a spus Tamara, potrivitbravosnatiune.ro. Tamara a mai mărturisit atunci că legătura ei cu Stela Popescu a fost una puternică: ”Stela, pentru mine, a însemnat viață. A oferit publicului, pe care îl iubea extraordinar, zâmbet, veselie, bună dispoziție. Îmi spunea, când eram în turneu, departe, peste mari și țări: știi ceva? Mă tot gândesc…Ce-o să se întâmple când n-o să mai aud aplauze?”. De asemenea, Tamara Buciuceanu spunea despre Stela că a fost ”Un om cu o voință extraordinară, frumoasă, cât se poate, deșteaptă, talentată, nu se mai discută, și bună la suflet”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI