Cum a fost înmormântată Draga Olteanu Matei. Ce și-a dorit să aibă alături pe ultimul drum

Cum a fost înmormântată Draga Olteanu Matei. Ce și-a dorit să aibă  alături pe ultimul drum
Care a fost ultima dorinţă a actriţei Draga Olteanu Matei

Decesul îndrăgitei actriţe a întristat întreaga ţară. Aceasta s-a stins, la 87 de ani, la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, după câteva zile de agonie. Se pare că Draga Olteanu Matei a pregătit minuţios tot ce ţinea de momentul trecerii la cele sfinte. Iată cum a fost înmormântată şi ce şi-a dorit să aibă alături pe ultimul drum.

Draga Olteanu Matei a fost înmormântată

Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri la Spitalul Sf Spiridon din Iași, din cauza unei hemoragii digestive superioare. Conform celor de la Impact.ro, actriţa a pus la punct toate detaliile legate de ultimul drum. Doamna comediei româneşti a simţit că sfârşitul se apropie, mai ales că avea probleme de sănătate de ani de zile, motiv pentru care şi-a pregătit înmormântarea. Apropiaţii susţin că îşi comandase deja sicrirul, le spusese nepoţilor ce să scrie pe piatra funerară şi pregătise hainele pe care avea să le poarte pentru eternitate. Mai exact, a dorit să fie îmbrăcată în ţinuta e care a purtat-o la cununia cu soţul său.

Actriţa a fost înmormântată în Piatra Neamţ, alături de Ion Matei, care s-a stins în 2014. De asemenea, Draga Olteanu Matei a lăsat instrucţiuni clare legate de obiectele care o vor însoţi în mormânt: un colier de perle primit în dar de la soţ, dar şi o poză a bărbatului care i-a fost alături timp de 44 de ani.

Desigur, cei dragi au făcut totul ca ultima dorinţă a actriţei să fie îndeplinită.

„Nu trebuie să plângem, cine ajunge la capăt, scapă, deşi ne dorim să mai fie ceva, e prea frumosă viaţa pe pământ, dacă ştii să ţi-o faci, ca să mai fie ceva de trăit după…. Am scris în unul din caietele mele…m-am rugat lui D-zeu dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă, sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc din cauză că iubesc viaţa foarte mult. Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că aţi trecut să mă vedeţi…”, spunea Draga Olteanu Matei, într-un interviu la TVR.

Dragă Olteanu Matei, afectată profund de moartea soţului

După 44 de ani în care au trăit o frumoasă poveste de iubire, medicul Ion Matei a murit în 2014, lăsând-o pe Draga Olteanu Matei îndurerată. Apropiaţii spun că sănătatea actriţei s-a şubrezit brusc, aceasta suferind enorm după pierderea suferită. Mai mult, a mărturisit că aşteaptă să se reîntâlnească în Ceruril

“Eu şi soţul meu suntem o singură persoană. Trăim fiecare moment împreună, clipa de clipă. Sigur că trecem prin necazurile vârstei, că ajungi să nu mai vezi bine, să nu mai auzi bine, să te doară picioarele.

Oamenii deştepţi se înţeleg bine între ei până la bătrâneţe, îşi descoperă unul altuia motive de admiraţie. Lucrurile se încheagă în aşa maniera încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic. Asta e dragostea profundă care începe din tinereţe cu atracţia fizică şi se continua cu iubirea. Ajungi să îl iubeşti pe celălalt cu toată fiinţa ta. Respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el… Aşa a fost viaţa noastră”, povestea Dragă Olteanu Matei în urmă cu doar câţiva ani.