EXCLUSIV Adrian Mutu, cu un picior în Gruia! Campioana CFR îl ademenește să lase naționala de tineret, iar Mutu este tentat să spună ”da”!

EXCLUSIV Adrian Mutu, cu un picior în Gruia! Campioana CFR îl ademenește să lase naționala de tineret, iar Mutu este tentat să spună ”da”!
Adrian Mutu a calificat echipa națională la Campionatul European din 2021

Dan Petrescu este istorie pentru clubul căruia i-a îmbogățit palmaresul cu trei titluri de campioană. După o noapte furtunoasă care a succedat eliminarea din cupă și o ședință scurtă, aventura lui Petrescu în Gruia s-a încheiat.

Mutu, foarte aproape de campioana CFR

Neluțu Varga, patronul lui CFR, a demarat deja ofensiva care-l are ca țintă pe viitorul antrenor al echipei sale: Adrian Mutu este favoritul lui Varga, care n-a făcut deloc un secret din faptul că-l dorește, chiar cu ceva timp înainte ca Petrescu să fie out!

Vom aduce rapid antrenor… Eu îl vreau pe Mutu, am încredere în Adi… dar vom vedea”, a fost replica lui Varga care în câteva zile va rezolva problema antrenorului principal. Și se pare că o va rezolva în sensul în care a și anunțat: viitorul antrenor va fi chiar actualul selecționer al naționalei de tineret Under 21!

Chiar dacă Mutu se ferește să admită că ar fi existat deja tratative în acest sens, apropiați ai Briliantului spun că el ar fi deja cu un pas în Gruia, și doar faptul că el este încă sub contract, are un angajament în derulare cu Federația Română de Fotbal, îl face să fie prudent la tot ceea ce spune pe marginea acestui subiect.

Argumentele lui Mutu

Lumea pare să fie mirată de faptul că Mutu ar renunța astfel la echipa națională de tineret, pe care tocmai ce a calificat-o la Europeanul de la anul. Însă un contra-argument important luat în calcul, care ar cântări în decizia Briliantului, este acea clauză nefirească din contractul său. 

Și anume, că deși el este selecționerul naționalei Under 21 calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la olimpiadă ar urma să stea pe bancă Mirel Rădoi, acum antrenor al primei reprezentative, cel care a obținut practic biletele pentru Japonia. Mutu nu a comentat niciodată pe marginea acestui subiect, dar se pare că i-a stat mai mereu în gât această situație, nemainîntâlnită de altfel.

În plus, Mutu este guvernat de ambiții mari în cariera de antrenor pe care tocmai a început-o. Muncește ca să ajungă într-o zi pe banca Fiorentinei, echipă unde a cunoscut cele mai mari satisfacții ca jucător, unde și-a păstrat toate relațiile și unde galeria, suporterii, încă îl divinizează pe Il Fenomeno. De aceea, numirea sa ca ”principal” al campioanei en-titre este o provocarea majoră în asemenea conjunctură, mai ales că în această iarnă, Mutu va obține și licența de antrenor.

Jucătorii s-au plâns de Petrescu!

Era tot mai clar în ultima vreme că divorțul din CFR și actualul antrenor plutește în aer. Dan Petrescu nu s-a sfiit să arate cu degetul în mod constant către oamenii cu bani de club, criticând politica de transferuri. Iar prăpastia s-a adâncit tot mai tare când au apărut și zvonuri cum că Petrescu este tot mai tentat să dea curs ofertelor venite de la cluburi din Asia.

Ceea ce a mai contribuit însă la răceala dintre antrenor și conducerea CFR-ului a fost și faptul că Petrescu n-ar fi intenționat să dea mai mult credit jucătorilor tineri, preferând să ceară fotbaliști cu experiență, adică practic l-ar fi obligat pe Neluțu Varga să cheltuiască, fără să-i facă o ”economie”.

 Mai mult, la urechile patronului ar fi ajuns și nemulțumirile unor jucători vis-a-vis de comportamentul lui Petrescu față de ei, în ultima vreme antrenorul fiind tot mai irascibil și având o atitudine care ar fi lăsat de dorit față de fotbaliști.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI