Examenele pentru permisul auto. Au luat o decizie radicală. Anunțul neașteptat din București

Examenele pentru permisul auto. Au luat o decizie radicală. Anunțul neașteptat din București

Prefectura Capitalei a informat că începând de astăzi, 2 iulie 2020, examenele pentru obţinerea permisului de conducere se suspendă temporar.

Examenele pentru permisul auto, decizie radicală. Anunțul neașteptat din București

Cei care aveau de gând să dea examenul pentru obținerea permisului de conducere în această perioadă trebuie să mai amâne momentul, întrucât probele pentru obținerea acestuia au fost suspendate temporar.

Potrivit Prefecturii Capitalei, examenele pentru obținerea carnetului de conducere sunt suspendate temporar, începând cu data de joi, 2 iulie 2020. Astfel, nu se vor mai da examenele teoretice, nici cele practice și nici nu se vor mai putea depune dosare sau face programări pentru susținerea probei practice.

Examenele auto au fost suspendate temporar în București
Examenele auto au fost suspendate temporar în București

Comunicatul care suspendă temporar susținerea examenelor auto

Prefectul Municipiului București a emis ordinul potrivit căruia, începând cu data de 02.07.2020, se suspendă temporar următoarele activități ale Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor București:

-proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere;
-proba practică pentru obţinerea permisului de conducere;
-înregistrarea dosarelor candidaţilor pentru susţinerea probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere;
-programarea pentru susţinerea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere„, se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei.

De ce au fost suspendate examenele auto

Decizia a fost luată în contextul în care numărul de persoane infectate cu coronavirus sunt în creștere. „Având în vedere prevederile Ordinului ministrului sănătății nr. 313 din 26.02.2020 pentru instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei, în aplicarea art. 4 alin. (6) și alin. (7) din Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu prevederile art. 275 alin. (1) din O.U.G nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare„, mai informează Prefectura Capitalei.

Potrivit autorităților, reluarea activităţilor va fi comunicată publicului în timp util.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI