Examene 2021. Ce se întâmplă cu Bacalaureatul și Evaluarea Națională, de fapt, anul acesta

Examene 2021. Ce se întâmplă cu Bacalaureatul și Evaluarea Națională, de fapt, anul acesta
Ce se întâmplă cu Bacalaureatul și Evaluarea Națională în 2021

Potrivit ministrului Educației, examenele naționale din acest an se vor ține cu prezența fizică, pentru a se asigura relevanța lor. Decizia a venit după ce reprezentații elevilor, cadrelor didactice și ai părinților s-au consultat în această privință.

Ce se întâmplă cu Bacalaureatul și Evaluarea Națională

De la începutul pandemiei de coronavirus, învățământul din România a întâmpinat probleme grave, iar din acest motiv reprezentanții au fost nevoiți să găsească soluții în folosul elevilor. Deși orele s-au ținut de acasă online, Bacalaureatul și Evaluarea Națională se vor desfășura în instituțiile de învățământ.

Luni, la TVR, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că examenele naționale vor avea loc la datele la care sunt planificate. După mai multe consultări, reprezentanții elevilor, profesorilor și cei ai părinților au fost de acord cu această decizie.

”Cu toții au solicitat și împreună am agreat că vom face tot posibilul ca examenele naționale să se deruleze predictibil, la datele la care sunt planificate. Am stabilit ca examenele naționale să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanța acestor examene naționale”, a declarat, Sorin Cîmpeanu.

Tematica examenelor naționale din acest an

De asemenea, ministrul Educației susține că pentru tematica examenelor naționale din acest an se va ține cont de modul în care s-au făcut cursurile, cum au asimilat elevii materia și de modul în care au predat cadrele didactice.

”Important este să identificăm corect acele pierderi, să planificăm o tematică adecvată modului în care elevii au asimilat și nu modului în care profesorii au predat”, a afirmat Sorin Cîmpeanu la TVR 1.

Citește mai mult pe stiridinlume.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI