Ministrul Educației, lovitură uriașă pentru români. Ce elevi vor reveni în bănci din 8 februarie. Ce noi reguli apar în semestrul al doilea

Cum merg la școală elevii din 8 februarie. Hotărarea CNSU, aprobată în ședința de Guvern

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi data oficială a redeschiderii școlilor. Vestea i-a bucurat pe mulți dintre părinți și elevi, dar totodată, i-a îngrijorat pe alții. Ministrul Educației a anunțat recent categoriile de elevi care vor merge fizic la școală. Din păcate, sistemul hibrid folosit până acum nu va mai exista, în schimb sunt în plan trei scenarii după care va funcționa reluarea cursurilor.

Ce presupun cele trei scenarii

Sorin Cîmpeanu a explicat la Digi24 ce schimbări vor fi aduse în cel de-al doilea semestru. Spre deosebire de anul anterior, în care școlile din scenariul galben funcționau în sistemul hibrid, adică elevii unei clase făceau pe rând școala online și școala la clasă, anul acesta lucrurile nu se vor mai desfășura așa, astfel că sistemul hibrid din scenariul galben a fost eliminat.

Ministrul Educației a explicat că elevii din clasele terminale care fac parte din scenariul galben vor merge toți la ore. Excepție fac elevii din celelalte clase, care se află tot în scenariul galben. Aceștia vor face în continuare școala online.

„Toți elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a sunt în clasă în scenariul galben, s-a renunțat la scenariul hibrid în decizia de astăzi. În galben nu merg cei din clasele V, VI și VI, respectiv IX, X, XI, acești elevi fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet”, a explicat Cîmpeanu, la Digi24.

Ministrul Educației a explicat motivul pentru care s-a renunțat la sistemul hibrid, argumentând că strategia aplicată anterior nu a dat rezultate, profesorii neputându-se împărți în mai multe locuri.

Experiențele din educație mi-au arătat că nu este eficient și mi se pare mai eficient așa. Unul dintre motivele pentru renunțarea la varianta hibrid este acela că profesorilor le e imposibil să aibă grijă de jumătate de elevi în clasă și de cealaltă jumătate în online, în același timp”, a declarat Ministrul Educației, potrivit sursei citate.

Care sunt cele trei scenarii în care se redeschid școlile

Ca și până acum există trei scenarii în care se vor ține orele de curs. Astfel, școlile aflate în scenariul verde (cazuri de Covid-19 puține) vor funcționa normal, toți elevii prezentându-se fizic la ore.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, cu mai multe cazuri de Covid-19 și cu un pericol mai mare de transmitere, vor merge la școală copiii din clasele primare I-IV, cei din clasele terminale VIII-a, XII-a și a XIII-a și copiii de la grădiniță. Restul elevilor vor face în cpntinuare școala online.

În cazul localităților care se află în scenariul roșu, elevii vor începe școala, însă cu precauție, cei care se vor duce fizic fiind cei de la grădiniță și cei din învățământul primar I-IV.

• scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori
• scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori
• scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI