Evaluarea CNA, în cazul Sorina. Cum au prezentat faptele Digi 24, Antena 3, România TV și Realitatea TV

Evaluarea CNA, în cazul Sorina. Cum au prezentat faptele Digi 24, Antena 3, România TV și Realitatea TV

Cazul „Sorina”, fetița de opt ani adoptată de o familie în Statele Unite, a ajuns subiect de discuție în cadrul Consiliului Național al Audiovizualului. La ultima ședință CNA, s-a discutat despre felul în care a fost abordat subiectul de către posturile de televiziune.

Cazul „Sorina”, pe masa CNA, în urma unei sesizări făcute

Cazul „Sorina” a ajuns subiect de discuție, la cea mai recentă întâlnire a membrilor Consiliului Național al Audiovizualului, în urma sesizării făcute de Dorina Rusu.

Am făcut această autosesizare pentru modul în care a fost dezbătut, subiectul a creat isterie. Posturile au dat dovadă de ireponsabilitate. Sigur, felul în care a acționat procuroarea trebuia discutat. Problema absolut odioasă mi s-a părut cea legată de traficul de organe, de departe cea mai gravă.”, a spus Dorina Rusu, membru CNA, arată paginademedia.ro.

Au fost monitorizate, în cadrul ședinței CNA, mai multe programe ale unor televiziuni ca B1 TV, Realitatea TV, Antena 3, Digi 24 și România TV, și, deși au greșit, momentan au rămas nepenalizate. Au existat trei propuneri de sancționare pentru posturile B1 TV, Realitatea TV, Antena 3 și România TV, dar încă nu s-a luat nicio hotărâre. Forul audioviziual a amânat decizia, pentru ședința următoare, deoarece niciuna dintre propunerile de sancționare nu a întrunit numărul de voturi necesar. Singurul post care nu a derapat a fost Digi 24, iar pentru postul RCS nu a existat nicio propunere de sancționare, menționează paginademedia.ro.

Cazul „Sorina” a creat isterie

În urmă cu câteva săptămâni, micuța Sorina, în vârstă de opt ani, a ajuns în atenția publicului, după ce a fost luată de către procurorul de caz din locuinţa familiei asistentei maternale din Baia de Aramă. Fetița se afla în grija acestei familii încă de la vârsta de un an şi două luni, iar despărțirea dintre ei a afectat-o vizibil pe micuță. Fetița a fost luată cu mascați de la asistentul maternal din Baia de Aramă, și a ajuns ulterior lângă familia adoptivă, stabilită în străinătate.