25 iul. 2019 | 16:05

Evaluarea CNA, în cazul Sorina. Cum au prezentat faptele Digi 24, Antena 3, România TV și Realitatea TV

Știri generale
Evaluarea CNA, în cazul Sorina. Cum au prezentat faptele Digi 24, Antena 3, România TV și Realitatea TV

Cazul „Sorina”, fetița de opt ani adoptată de o familie în Statele Unite, a ajuns subiect de discuție în cadrul Consiliului Național al Audiovizualului. La ultima ședință CNA, s-a discutat despre felul în care a fost abordat subiectul de către posturile de televiziune.

Cazul „Sorina”, pe masa CNA, în urma unei sesizări făcute

Cazul „Sorina” a ajuns subiect de discuție, la cea mai recentă întâlnire a membrilor Consiliului Național al Audiovizualului, în urma sesizării făcute de Dorina Rusu.

Am făcut această autosesizare pentru modul în care a fost dezbătut, subiectul a creat isterie. Posturile au dat dovadă de ireponsabilitate. Sigur, felul în care a acționat procuroarea trebuia discutat. Problema absolut odioasă mi s-a părut cea legată de traficul de organe, de departe cea mai gravă.”, a spus Dorina Rusu, membru CNA, arată paginademedia.ro.

Au fost monitorizate, în cadrul ședinței CNA, mai multe programe ale unor televiziuni ca B1 TV, Realitatea TV, Antena 3, Digi 24 și România TV, și, deși au greșit, momentan au rămas nepenalizate. Au existat trei propuneri de sancționare pentru posturile B1 TV, Realitatea TV, Antena 3 și România TV, dar încă nu s-a luat nicio hotărâre. Forul audioviziual a amânat decizia, pentru ședința următoare, deoarece niciuna dintre propunerile de sancționare nu a întrunit numărul de voturi necesar. Singurul post care nu a derapat a fost Digi 24, iar pentru postul RCS nu a existat nicio propunere de sancționare, menționează paginademedia.ro.

Cazul „Sorina” a creat isterie

În urmă cu câteva săptămâni, micuța Sorina, în vârstă de opt ani, a ajuns în atenția publicului, după ce a fost luată de către procurorul de caz din locuinţa familiei asistentei maternale din Baia de Aramă. Fetița se afla în grija acestei familii încă de la vârsta de un an şi două luni, iar despărțirea dintre ei a afectat-o vizibil pe micuță. Fetița a fost luată cu mascați de la asistentul maternal din Baia de Aramă, și a ajuns ulterior lângă familia adoptivă, stabilită în străinătate.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Cinci zodii influențate de Luna Plină în Berbec. Urmează o perioadă excelentă
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Statul pune limită! Lege nouă pentru case şi apartamente. Cum vor plăti bani românii
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro