Evaluare Națională 2021, proba la Limba Română. Ce au făcut elevii de clasa a VI-a azi

Evaluare Națională 2021, proba la Limba Română. Ce au făcut elevii de clasa a VI-a azi
Elevii de la gimnaziu în febra examenelor de Evaluare Națională 2021

În această dimineață, conform calendarului Ministerului Educației, a început etapa de Evaluare Național 2021 pentru clasele primare. Astăzi, pe 12 mai, a avut loce xamenul de evaluare pentru elevii din clasele a VI-a la Limba și Literatura Română.

Elevii de la gimnaziu în febra examenelor de Evaluare Națională 2021

După calendarul stabilit de Ministerul Educației, de astăzi au început examenele de Evaluare Națională 2021 pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VII-a din anul școlar 2020 – 2021. Pentru început clasele a VI-a au dat astăzi examenul de Evaluare Națională la Limba și Literatura Română și Comunicare.

Mâine, pe 13 mai, toți elevii din clasa a VI-a, la nivel național, vor da examenul de evaluare la Matematică şi Ştiinţe ale naturii. Conform comunicatului emis de minister, aceste examene vizează evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului. Exemenele se țin fizic, prin prezența elevilor în clase.

”Miercuri, 12 mai, încep evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a și II-a din anul școlar 2020 – 2021. Prima probă scrisă (limbă și comunicare) se adresează elevilor din clasele a VI-a (EN VI) și începe miercuri, 12 mai. Următoarea probă (matematică și științele naturii) are loc joi, 13 mai.

Cele două teste vizează evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscriși în clasa a VI-a la începutul anului școlar. Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a / EN IV) are următorul calendar – limba română (18 mai), matematică (19 mai) și limba maternă (20 mai)”, se spune în comunicatul emis de Ministerul Educației.

Elevii din clasele a II-a și a IV-a, examenedin 25 mai

Celelalte două cicluri, clasele a II-a și a IV-a vor avea parte de examenele de Evaluare Națională 2021 începând cu data de 25 mai. Vor avea de susținut probele la limba și literatura maternă. Apoi, în data de 26 mai, vor da testele de citire la limba și literatura maternă, iar la matematică pe 27 mai.

În data de 28 mai elevii celor două cicluri gimnaziale vor susține proba la limbă română scris și citit. Și în acest caz examenele de Evaluare Națională 2021 se vor susține cu prezența fizică în clase și ținându-se cont de reglementările de distanțare în vigoare.

”Probele scrise la limba română și limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II) sunt programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susținute în data de 26 mai. Proba de matematică este programată în data de 27 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 28 mai.

Toate probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influența pe elevi.”, se mai spune în comunicatul Ministerului Educației.

Examenele de Evaluare Național 2021 nu au fost organizate la fel în țară

Toate examenele de Evaluare Națională 2021 pentru aceste cicluri gimnaziale nu au fost susținute și nu vor fi susținute la aceeași oră, la nivelul instituțiilor de învățământ  din țară. La nivelul capitalei examenele au început la ora 11:00, și au avut ca durată de lucru o oră.

Rezultatele obținute de elevi la examenele de Evaluare Națională nu vor fi făcute publice și nici transmise părinților. Se dorește o evaluare clară a pierderilor survenite în tot acest an și jumătate de la declanșrea pandemiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI