Simulare Evaluarea Națională 2021 la limba maternă. Când se afișează rezultatele

Simulare Evaluarea Națională 2021 la limba maternă. Când se afișează rezultatele
În noul semestru elevii revin fizic la ore

Astăzi o nouă zi de Simulare Evaluarea Națională 2021. Elevii claselor a VIII-a dau astăzi examenul de simulare la limba maternă. Elevii aparținând minorităților naționale încheie sesiunea de anul acesta de Simulare Evaluarea Națională 2021.

Simulare Evaluarea Națională 2021 la limba maternă

Elevii din caslele a VIII-a aparținând minorităților dau astăzi simularea examenului de Evaluare Națională la Limba maternă. Examenul, ca și la celelalte două, a început în această dimineață la ora 9, și are ca durată de desfășurare, două ore.

Există la nivel național situații în care elevii nu au putut susține examenele de simulare datorită cartinării localităților respective. Conform unei decizii a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în aceste localități, elevii vor putea susține examenele de Simulare Evaluarea Națională 2021 până la data de 15 mai, anul curent.

”Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate”, se arată în documentul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Examenele de Simulare Evaluarea Națională 2021 la limba maternă au fost pregătite, conform cadrului instituit de Ministerul Educației, și conțin aproximativ patru subiecte pentru fiecare limbă maternă în parte.

Rezultatele obținute de elevi la toate examenele de Simulare Evaluarea Națională 2021 vor fi anunțate pe 16 aprilie, anul curent.

Ca și în ceilalți ani, notele obținute nu se vor trece în catalog. Rezultatele obținute la Simulare Evaluarea Națională 2021 la limba maternă vor fi discutate cu profesorii, individual, sau la clasă cu elevii.

În noul semestru elevii revin fizic la ore

Ieri Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a făcut o analiză a celor două zile de examene pentru Simulare Evaluarea Națională 2021. Au existat mici controverse pe marginea subiectelor la matematică, dar nu fără rezolvare.

În același context Sorin Cîmpeanu a declarat aseară la Digi 24, că elevii vor reveni fizic la ore. Asta se va întâmpla, în opinia fermă a ministrului, odată cu începerea noului semestru, în luna mai. În același timp a vorbit despre un proiect ce vizează, tot în mai, introducerea în școli a testelor non-invazive pentru covid, proiectul fiind deja în discuție la nivel guvernamental.

În opinia ministrul revenirea la cursuri fizic, se va face pe baza a patru criterii bine stabilite. În acest moment trei din cele patru criterii sunt deja atinse.

Vom insista în orice fel să se pună în practică acest lucru şi sunt convins că primul-ministru atunci când a făcut această promisiune publică a avut în cap inclusiv acoperirea bugetară necesară achiziţiei acestor teste. Am reuşit, cum, necum, să încheiem anul şcolar 2019-2020. Îl vom încheia şi pe acesta. Mai bine decât pe cel de anul trecut”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Calendar evaluare națională 2021 clasa a VIII-a

Absolvenții claselor a VIII-a vor susține examenele de evaluare națională 2021 în luna iunie. Vezi mai jos calendar evaluare națională 2021:

  • 22 iunie 2021 – proba de limba şi literatura română
  • 24 iunie 2021 – proba la matematică
  • 25 iunie 2021 – proba de limba şi literatura maternă
  • 29 iunie 2021 (până la ora 14.00) – afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor
  • 29 iunie 2021 (orele 16.00 – 19.00) – 30 iunie 2021 (orele 8.00 – 12.00) – depunerea contestaţiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021 – soluţionarea contestaţiilor
  • 4 iulie 2021 – afişarea rezultatelor finale
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI