Eurovision România 2022. Cine ne poate reprezenta în mai, la Torino, Italia

Eurovision România 2022. Cine ne poate reprezenta în mai, la Torino, Italia
Eurovision Romania 2022. Cine ne poate reprezenta in mai, la Torino, Italia

Semifinalele Eurovision România 2022 s-au încheiat. 10 artiști și trupe au intrat în marea finală, iar dintre aceștia va fi ales câștigătorul care ne va reprezenta la concursul internațional ce va avea loc în luna mai, la Torino, în Italia. Iată cine sunt cei 10 finaliști.

Au fost aleși cei 10 finaliști de la Eurovision România 2022

În conurs au fost înscrise în total 45 de piese. În urma semfinalei de sâmbătă, 12 februarie, au fost alese de către public și juriu, 20 dintre ele. Iar duminică, 13 februarie, au fost aleși cei 10 artiști și trupe care se vor înfrunta în finala programată pe 20 martie 2022.

Iată cine sunt aceștia:

Alex Parker & Bastien – All this love

Andrei Petruş – Take me

Cream, Minodora şi Diana Bucşa – România mea

Dora Gaitanovici – Ana

Gabriel Basco – One night

Kyrie Mendél – Hurricane

MØISE – Guilty

PETRA – Ireligios

VANU – Never give up

WRS – Llamame

Din juruiul concursului Eurovision România 2022 fac parte: Ozana Barabancea, Cristian Faur, Randi, Alexandra Ungureanu și Adrian Romcescu.

Bogfan Stănescu și Anca Mazilu au fost gazdele show-ului, iar Ilinca Băcilă, reprezentanta României la Eurovision 2017, i-a susținut pe concurenți și a transmis emoțiile acestora din Camera Verde.

Mihai Trăistariu, dezamăgit de de semifinala Eurovision România 2022

Mihai Trăistariu, cel care a obținut locul 4 la competiția internațională din 2006 cu piesa „Tornero”, s-a arătat extrem de dezamăgit de spectacolul din acest an. Artistul este de părere că jurații au dat note subiective concurenților, fără a ține cont de preferințele publicului. Fostul component al formației Valahia susține că nu ar trebui să existe juriu în cadrul preselecțiilor naționale tocmai pentru a nu influența părerile telespectatorilor.

În afară de Romcescu și Ozana, care au avut totuși un bunsimț elementar și nu au jignit pe nimeni, ceilalți jurați și-au făcut de cap. Au fost obraznici. răutăcioși ca niciodată! Nu și-au arătat decât partea negativă a caracterului lor”, a declarat Mihai Trăistariu pentru Clck!

Artistul nu a fost mulțumit nici de prestația celor doi prezentatori ai show-ului despre care spune că au făcut gafe „ca la un spectacol de cămin cultural”

Prezentatorii au fost sub orice critică. Zeci de gafe, când greșeau băgau repede publicitate ca să nu se cunoască. Numai tâmpenii, nu am văzut așa ceva în viața mea. Gafe peste gafe ca la un spectacol de cămin cultural, ceea ce nu ar trebui să fie permis la o semifinală Eurovision România”, a declarat Mihai.

Câștigătorul sau câștigătoarea finalei din 20 martie se va califica în semifinalele concursului cântecului european și va urca pe scenă pe 12 mai alături de alte 17 țări. Finala Eurovision Song Contest 2022 va avea loc pe 14 mai.