Eurovision România 2022. 45 de piese au fost calificate în prima fază

Eurovision România 2022. 45 de piese au fost calificate în prima fază
Cine face parte din juriu

45 de piese s-au calificat în prima fază a Eurovision România. Compozitori și interpreți din 16 țări concurează în semifinală, iar juriul a anunțat care sunt cele 45 de piese care s-au calificat în prima fază. Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur și Adrian Romcescu sunt jurații ediției din acest an.

45 de piese s-au calificat în prima fază Eurovision România

S-a închis etapa de preselecție, iar pe 23 decembrie s-au anunțat cele 45 de piese calificate în prima fază a semifinalei. Compozitori din România, Republica Moldova, Marea Britanie, Slovenia, Irlanda, Islanda, Belgia, Suedia, Ucraina, Spania, Canada, SUA și interpreți din Italia, Bulgaria, Croația, Germania și România se vor duela în prima etapă a Selecției Naționale.

Semifinala are două etape și se încheie pe 12 februarie, cu un show tv în direct la TVR.

Melodiile care au trecut de preselecție vor intra în prima etapă a semifinalei, unde juriul și telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea etapă a concursului.

Eurovision România organizează în ianuarie o sesiune de înregistrări într-un studio al TVR pentru cele 45 de piese, care vor fi difuzate pe canalul TVR de pe Youtube și Facebook Eurovision România, la începutul lunii februarie.

Unde se va desfășura concursul

„Toate informaţiile privind modalitatea de înscriere și organizarea concursului sunt prezentate în Regulamentul Selecţiei Naţionale, disponibil pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro.

Eurovision  va avea loc în 2022 în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 și 12 mai și finala pe 14 mai 2022. 41 de țări s-au înscris la ediția numărul 66 a concursului.

Televiziunea română este organizatoarea Selecției Naționale și participă la concursul european din 1993.

Țara noastră a avut mai multe performanțe la acest concurs. De două ori a luat locul al treilea cu Luminița Anghel și Sistem la Kiev, în 2005, Paul Seling și Ovi, la Oslo 2010 și o dată, locul al patrulea Mihai Trăistariu, Atena, 2006.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI