Europarlamentarul care a susținut că România este o țară coruptă și a comparat-o cu „Vestul Sălbatic” își cere scuze românilor. De ce și-a schimbat părerea

Europarlamentarul care a susținut că România este o țară coruptă și a comparat-o cu „Vestul Sălbatic
Guido Reil, parlamentarul care a umilit România

În urmă cu o lună, afirmațiile europarlamentarului german, Guido Reil, făcute în plenul Parlamentului European, au creat un val de revoltă în țara noastră, după ce a comparat România cu Vestul Sălbatic. Acesta a susținut totodată că țara noastră nu merită să fie în Uniunea Europeană. La scurtă vreme după declarațiile halucinant de jignitoare, același politician extremist își cere scuze în fața românilor pentru greșeala comisă. Află ce l-a făcut să-și schimbe părerea.

Reacția României după jignirea europarlamentarului german

Guido Reil s-a remarcat în Plenul Parlamentului cu o remarcă mai mult decât jignitoare pentru țara noastră, trezind multă revoltă pe scena politică românească. După ce a comparat țara noastră cu Vestul Sălbatic, numind-o, de asemenea, coruptă, europarlamentarul român Victor Negrescu a solicitat președintei Parlamentului European sancționarea acestuia, argumentând că România nu poate fi jignită gratuit de un europarlamentar extremist.

„Am solicitat, în scris, conform procedurilor parlamentare, președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, sancționarea eurodeputatului german Guido Reil care, în plenul Parlamentului European, a comparat România cu Vestul Sălbatic și a afirmat, totodată, că țara noastră nu merită să fie în Uniunea Europeană.

Nu pot accepta ca țara mea să fie atacată gratuit de un eurodeputat extremist în plenul Parlamentului European. Sancțiunea aplicată poate conduce la ștergerea înregistrării intervenției, pierderea dreptului la o parte din indemnizație, suspendarea dreptului de vot sau a participării la diferite activități parlamentare.

Dacă acum tolerăm acest tip de mesaj anti-românesc, există riscul ca acest comportament să se reproducă în continuare sub forme și mai dure”, a explicat Victor Negrescu.

Guido Reil a criticat UE pentru susținerea financiară a României

Vă reamintim că Guido Reil a declarat public că România nu este demnă să fie membră UE, etichetând-o drept un vest sălbatic în inima Europei, subliniind toate punctele slabe pentru care nu merită o astfel de poziție. În plus, oficialul german a tras un semnal de alarmă privind banii pe care UE îi virează inutil către o țară coruptă.

”România este vestul sălbatic al Europei, un vest sălbatic în inima Europei. Prin urmare, întrebarea este: Cum este posibil așa ceva? Cum se poate ca o țară cu o infrastructură atât de proastă, cu un nivel atât de înalt al infracționalității și al corupției, să fie membru al Uniunii Europene?

S-a uitat cineva sau a verificat cineva înainte de asta? Se pare că nu! Foarte mulți bani au curs în ultimii ani și s-a crezut că dacă sunt virați mai mulți bani spre o țară coruptă, lucrurile se vor îmbunătăți”, a declarat Guido Reil.

Ce a spus europarlamentarul german după vizita în România

Surpriza uriașă a momentului este schimbarea de perspectivă a europarlamentarului, care a vizitat recent în România și a reușit să-și creioneze o părere personală despre țara noastră. Acesta a fost cucerit de țara noastră, de ospitalitate și de mândria pe care o avem față de cultura și tradiții.

Astfel, la începutul lunii decembrie, parlamentarul european a fost invitat în judeţul Hunedoara de către deputatul Natalia Intotero, preşedintele Comisiei pentru Educaţie din Camera Deputaţilor, având șansa să vadă țara noastră cu proprii ochi. Cu această ocazie, Guido Reil a profitat de ocazie pentru a-și cere scuze în fața tuturor românilor pe care i-a jignit în necunoștință de cauză.

„Trebuie să spun că am cunoscut oameni incredibil de binevoitori şi primitori. Oameni care sunt mai săraci decât cei din Germania. Dar oameni care sunt totuşi bogaţi pentru că sunt mândri. (…) Mândri de cultura lor, mândri de ţara lor.

O ţară care este una cu biserica ei. (…) Oameni care îşi iubesc familia – familia clasică. Toate acestea sunt lucruri pe care şi eu le iubesc şi pentru care am un respect deosebit.

De aceea, vreau să spun, din toată inima, că doresc să îmi cer iertare poporului român, mândrului popor român”, a spus deputatul european Guido Reil într-un mesaj video.

Urmărește discursul prin care Guido Reil își cere iertare românilor:

Urmăriți Playtech.ro și pe