Euro 2020. Are un picior mai scurt, dar a devenit vedetă în fotbal. Ce meserie trebuia să aibe noul star al Germaniei

Euro 2020. Are un picior mai scurt, dar a devenit vedetă în fotbal. Ce meserie trebuia să aibe noul star al Germaniei
Euro 2020. Are un picior mai scurt, dar a devenit vedetă în fotbal. Ce meserie trebuia să aibe noul star al Germaniei

Euro 2020. Are un picior mai scurt, dar a devenit vedetă în fotbal. Destinul unui om se poate schimba chiar și fără voia lui. Trebuia să aibe o altă profesie, dar a devenit jucător profesionist. Turneul final al Campiontului Mondial l-a transformat în vedetă pe unul dintre jucătorii Germaniei. Însă, fără un capriciu al soartei, astăzi ar fi privit partidele la televizor. Apoi ar fi plecat la slujbă.

Euro 2020. Are un picior mai scurt, dar a devenit vedetă în fotbal

Euro 2020 înseamnă și povestea fotbalistului cu un picior mai scurt din naționala Germaniei. Mannschaftul condus de antrenorul Joachim Low s-a calificat cu mari emoții în optimile de finală. Nemții au obținut doar un 2-2, cu greu, în fața Ungariei care i-a condus până în minutul 84. Dar calificarea s-a datorat mai ales victoriei în fața Portugaliei, scor 4-2. La acea partidă, „omul meciului” a fost ales un fotbalist german mai puțin cunoscut, Robin Gosens. Fundașul stânga de la Atalanta a dat două pase decisive și a înscris cel de-al 4-lea gol al germanilor. Atunci s-a aflat și povestea lui de viață. O viață care era cât pe-aci să-i ofere cu totul altceva decât fotbal la cel mai înalt nivel.

La 26 de ani, Gosens ar fi putut fi polițist. Chiar dacă cocheta cu fotbalul ca adolescent, o carieră în poliție părea o carieră mai serioasă. Doar că a fost respins la cel testul fizic pentru admiterea în poliție. Așa a ajuns fotbalistul de la Euro 2020 cu un picior mai scurt. Pentru că acela fusese motivul neacceptării sale în poliția din North Rhine-Westphalia, scrie publicația engleză The Sun.

Ce meserie trebuia să aibe noul star al Germaniei

A fost aproape să devină agent de poliție în Rheinland-Pfalz. Nu a fost primit la North Rhine-Westphalia pentru că lungimea picioarelor sale diferă cu 0.5 milimetri, dar la Rheinland-Pfalz a trecut testul. I-am spus: >”, a declarat tatăl fotbalistului, Holger Gosens, citat de sursa amintită.

Acea jumătate de centimetru a făcut o uriașă diferență de destin. Gosens a preferat să rămână la fotbal, fără să-și mai încerce șansa în poliție. A „gravitat” în jurul unor echipe de tineret din Germania, apoi din Olanda. În 2013 a participat chiar la un trial organizat de Borussia Dortmund. S-a dovedit a fi un fiasco, așa că Gosens a devenit jucătorul celor de la Vitesse Arnhem, în prima ligă olandeză. „Această șansă cu Vitesse i-a schimbat din nou viața”, a mai adăugat tatăl fotbalistului de la Euro 2020 cu un picior mai scurt.

În 2015 a trecut la Heracles Almelo, tot în Eredivisie. După două sezoane consistente e remarcat și transferat de Atalanta, în Serie A. Aici a adunat 149 de meciuri și a înscris 27 de goluri. Multe, pentru un fundaș stânga, dar cu certe veleități de „aripă”. A fost văzut și de Joachim Low, antrenorul Germaniei care l-a chemat în lot. A debutat în tricoul naționalei abia în toamna trecută, în septembrie. Un meci contra Spaniei în Liga Națiunilor, scor 1-1. Acum, la Euro 2020, fotbalistul cu un picior mai scurt a explodat în jocul cu Portugalia. Deja se interesează de el mari cluburi din Italia și Germania. Forțele de ordine germane au pierdut un polițist oarecare, dar fotbalul a câștigat un mare jucător.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI