Optimile Euro 2020. Ce mari echipe internaționale vor juca în București

Optimile Euro 2020. Ce mari echipe internaționale vor juca în București
Optimile Euro 2020. Ce mari echipe internaționale vor juca în București

S-au stabilit optimile Euro 2020. Miercuri seară s-au desfășurat ultimele partide din grupele turneului final. În grupa E, Spania a reușit să se califice, prin victoria categorică obținută asupra Slovaciei, 5-0. În schimb, Polonia lui Lewandowski a părăsit competiția, fiind învinsă de Suedia cu 2-3. Dar dramatismul serii a fost asigurat de întâlnirile din grupa F, supranumită „grupa morții”. Bucureștiul și-a aflat echipele al căror joc îl va găzdui în optimea de finală ce va avea loc luni, 28 iunie, de la ora 22.00.

S-au stabilit optimile Euro 2020

Seară dramatică la turneul final în urma căreia s-au stabilit optimile Euro 2020. Suspansul a fost asigurat de desfășurarea întâlnirilor din grupa F, considerată „grupa morții”. În partidele celeilalte grupe, E, Spania a reușit să se califice, după un 5-0 categoric contra Sloveniei. A fost primul meci în care echipa lui Luis Enrique a arătat mai aproape de valoarea sa reală. Într-un alt meci al grupei, Polonia lui Robert Lewandowski a fost învinsă cu 2-3 de Suedia și a ieșit din competiție. Golgeterul polonez de la Bayern a înscris o „dublă”, dar a fost și autorul unei duble ratări monumentale. În prima repriză, Lewa a expediat mingea în bară, de două ori la aceeași fază.

Dar grupa F a fost „primadona” serii. Desfășurarea partidelor a fost halucinantă, pe alocuri. La Munchen, Ungaria a făcut, din nou, un meci mare, conducând Germania până în minutul 84. Ungurii au jucat fără complexe, nemții dând impresia că sunt surprinși de o echipă ce trebuia bătută de la sine. Mannshaftul era, la un moment dat, echipa eliminată de la Euro 2020, dar a reușit egalarea în ultimele minute prin Goretzka.

În cealaltă partidă a grupei, Franța și Portugalia au terminat la egalitate, 2-2. Cristiano Ronaldo a punctat de două ori, doborând, din nou, cîteva recorduri. Până la urmă, atât campioana mondială, cît și cea europeană s-au calificat în optimi. Interesant este faptul că Portugalia, deținătoarea titlului, s-a calificat tot de pe locul 3 la precedentul Euro, pe care l-a și câștigat.

Ce mari echipe internaționale vor juca în București

După rezultatele înregistrate miercuri seară se cunoaște tabloul complet al meciurilor din optimile Euro 2020. Bucureștiul va avea privilegiul să vadă la lucru campioana mondială, Franța. Echipa lui Benzema și Mbappe o va întâlni pe Elveția, ocupanta locului 3 în grupa A. Partida va avea loc luni, 28 iunie, pe Arena Națională, de la ora 22.00. Programul complet al fazelor eliminatorii de la actuala ediție a Campionatului European îl puteți afla mai jos.

EURO 2020 | Optimi de finală:

Sâmbătă 26 iunie

Țara Galilor – Danemarca (19:00, Amsterdam)
Italia – Austria (22:00, Londra)

Duminică 27 iunie

Olanda – Cehia (19:00, Budapesta)
Belgia – Portugalia (22:00, Sevilla)

Luni 28 iunie

Croația – Spania (19:00, Copenhaga)
Franța – Elveția (22:00, Bucureşti)

Marţi 29 iunie

Anglia – Germania (19:00, Londra)
Suedia – Ucraina (22:00, Glasgow)

Sferturi de finală

Vineri 2 iulie

sfert 1: câştigătoarea optimii de finală 6 – câştigătoarea optimii de finală 5 (19:00, St Petersburg)
sfert 2: câştigătoarea optimii de finală 4 – câştigătoarea optimii de finală 2 (22:00, Munchen)

Sâmbătă 3 iulie

sfert 3: câştigătoarea optimii de finală 3 – câştigătoarea optimii de finală 1 (19:00, Baku)
sfert 4: câştigătoarea optimii de finală 8 – câştigătoarea optimii de finală 7 (22:00, Roma)

Semifinale

Marţi 6 iulie

semifinala 1: câştigătoarea sfertului 2 – câştigătoarea sfertului 1 (22:00, Londra)
Miercuri 7 iulie

semifinala 2: câştigătoarea sfertului 4 – câştigătoarea sfertului 3 (22:00, Londra)

Finala

Duminică 11 iulie

câştigătoarea semifinalei 1 – câştigătoarea semifinalei 2 (22:00, Londra)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI