Eugen Teodorovici propune plafonarea pensiilor speciale. Ce spune despre „taxa de solidaritate”

Autor: Claudiu Surmei - 19:47, 15 iul. 2019
Eugen Teodorovici propune plafonarea pensiilor speciale

Ministrul Finanțelor Publice propune plafonarea pensiilor speciale la 10.000 de lei. Eugen Teodorovici a anunțat, luni, că în ședința CEx-ului PSD s-a căzut de acord, în principiu, ca plafonul să fie de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, iar pensionarii care primesc mai mult să plătească o „taxă de solidaritate.”

Eugen Teodorovici propune plafonarea pensiilor speciale

„Peste două zile, va fi o discuţie cu toate structurile asociative pentru rectificarea din 2019. Au fost câteva măsuri convenite în CEx. În primul rând, este vorba de ceea ce solicită românii, subiectul legat de pensiile speciale. Credem că a o variantă normală ar fi aceea de a plafona la un nivel stabilit, un plafon de 10.000 lei, iar ce depăşeşte această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate. Credem că e o abordare corectă şi logică”, a declarat ministrul Finanțelor Publice la finalul ședinței CEx-ului PSD.

Eugen Teodorovici a vorbit și despre limitarea numărului de călătorii gratuite cu trenul acordate studenților. El a spus că vârsta până la care studenții ar trebui să beneficieze de gratuitate ar trebui limitată la 26 de ani.

„Propunerea este legată de ceea ce am aplicat şi anul trecut, în zonă studenţilor, că şi gratuitate pe calea ferată. O propunere, inspirându-ne şi din alte zone ale Europei, va fi şi o discuţie înainte de a lua o decizie în acest sens cu toate structurile reprezentative din partea studenţilor. Putem discută limitarea numărului de călătorii în fiecare an şi alte categorii de români pentru care să se aplice aceste gratuităţi. Un număr limitat de călătorii. De asemenea vârstă până la care să se aloce această gratuitate pe calea ferată, aceea de 26 de ani. De asemenea, putem să îl corelăm şi de situaţia la învăţătură în universităţi sau facultăţi, să nu avem studenţi repetenţi sau restanţe”, a mai spus Eugen Teodorovici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI