Ministrul Teodorovici anunță reglementarea pensiilor speciale. Se ia în calcul tăierea acestor indemnizații

Teodorovici anunță reglementarea pensiilor speciale. Ce se ia în calcul?

Ministrul Finanțelor va urma să prezinte Guvernului un pachet de măsuri care va reglementa și situația pensiilor speciale. Ce declarații a făcut Eugen Teodorovici în cursul zilei de miercuri în acest sens?

Ministrul Finanțelor reglementează pensiile speciale!

Eugen Teodorovici a făcut miercuri o serie de declarații potrivit cărora va urma să reglementeze pensiile speciale. Acesta va prezenta un pachet de măsuri cu menirea de a asigura o mai bună cheltuire a banilor publici. De asemenea, a subliniat faptul că este luată în calcul și varianta în care pensiile speciale sunt tăiate. „Vom propune mai multe scenarii, vom prezenta situaţii cu toate pensiile, inclusiv cele speciale, pentru a ne putea asuma o măsură. Pachetul va fi corelat cu rectificarea bugetară. Luăm în calcul tot, inclusiv varianta tăierii pensiilor speciale”, a spus ministrul.

O altă situație care are nevoie de modificare este cea a persoanelor care se pensionează de la o vârstă redusă și rămân în continuare în sistem, primind și salariu. Eugen Teodorovici a precizat că măsurile vor fi discutate public, dar și la Guvern și în coaliția de guvernare. Acestea vor fi aplicate începând cu finele lunii iulie, în același moment cu rectificarea planificată a bugetului, notează mediafax.ro. Teodorovici a adăugat că noua lege a pensiilor va fi aplicată iar Guvernul va trebui să facă tot ce trebuie făcut pentru acest lucru. Condiția unică este ca lucrurile să meargă. Sumele pentru aplicarea legii sunt prevăzute în strategia fiscal-bugetară discutată în Parlament și este prezentată public.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, anunță reglementrea pensiilor speciale
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, anunță reglementrea pensiilor speciale

Teodorovici, acuzații grave în războiul pensiilor

Ministrul Finanțelor a spus că liberalii salută majorările, dar „populismul și ipocrizia din păcate se regăsesc la un nivel tot mai ridicat politic. În primul rând PNL nu a votat această lege. Românii trebuie să știe cine își asumă aplicarea acestei legi”, a precizat ministrul de Finanțe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI