Eugen Teodorovici, pentru toți românii din străinătate: cum vor putea trimite bani în țară fără comision

Eugen Teodorovici, pentru toți românii din străinătate: cum vor putea trimite bani în țară fără comision
Eugen Teodorovici: Românii din străinătate vor putea trimite bani în țară fără comision

Românii plecați la muncă în străinătate vor putea trimite bani în țară fără comision. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, care a precizat că la CEC Bank se lucrează la un produs care să faciliteze acest tip de tranzacții începând cu luna septembrie.

Eugen Teodorovici: Românii din străinătate vor putea trimite bani în țară fără comision

Ministrul Finanțelor Publice a anunțat că CEC Bank urmează să deschidă câteva sucursale în țările în care există comunități mari de români și va încheia convenții cu băncile din statele respective. Astfel, românii din diaspora ar urma să trimită bani rudelor din țară fără să mai plătească un comision. De asemenea, CEC Bank ar urma să acorde garanții pentru creditele pe care le contractează românii aflați în afara granițelor țării.

„Un român vrea să îşi facă firmă să facă pahare, merge la bancă, are un cost de împrumut. Spaniolul dacă face acelaşi lucru se duce la bancă la el şi are costul de finanţare foarte scăzut. Atunci, hai să facem ceva dacă nu vrem să uniformizăm acest cost al finanţării. Vor spune unii că e riscul de ţară, dar asta e poveste, e poveste pentru cei care cred acest lucru. Concurenţa nu mai e corectă între dumneavoastră care faceţi paharul în România şi ăla din Spania care face paharul în Spania.

Până fac eu în România produsul, mă costă mai mult, statul care de multe ori nu e un partener pentru omul de afaceri, vine cel din Spania, aduce în România paharul şi omoară afacerea. I-am rugat pe cei de la CEC să vină cu un produs, ca diferenţa între media dobânzilor pentru mediul de afaceri din Europa şi nivelul dobânzii din România să fie suportat de către stat pentru ca omul de afaceri din România când se împrumută să aibă acelaşi cost de finanţare ca ăla din Franţa, Italia”, a declarat ministrul.

Teodorovici a mai precizat că se discută și despre trimiterea coletelor prin Poșta Română, fără să se perceapă comision.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI