Timbru poștal dedicat Simonei Halep, după succesul de la Wimbledon. Când intră în circulație

Timbru poștal dedicat Simonei Halep, după succesul de la Wimbledon. Când intră în circulație
Timbru poștal dedicat Simonei Halep, după succesul de la Wimbledon

Ministerul Comunicațiilor anunță că va introduce în circulație un timbru poștal dedicat Simonei Halep, pentru a onora performanțele reușite în tenis, în special succesul de la Wimbledon 2019. Pe timbru va fi reprodusă imaginea sportivei în timp ce ridică trofeul de la Londra.

Timbru poștal dedicat Simonei Halep

Statul român începe să facă primii pași pentru a o răsplăti pe Simona Halep pentru performanțele din tenis. Ministerul Comunicațiilor va introduce în circulație, prin Romfilatelia, vineri, 26 iulie 2019, timbrul „Simona Halep, Ambasadorul Tenisului Românesc”. Prin acest gest se onorează în special succesul Simonei de la Wimbledon, unde a câștigat trofeul după ce a învins-o în finală pe Serena Williams cu scorul de 6-2, 6-2.

„Pe timbrul coliței dantelate a emisiunii de mărci poștale este reprodusă imaginea Simonei Halep ridicând trofeul de la Wimbledon 2019. Colița nedantelată, numerotată, prezintă semnătura în folio aur a Simonei Halep și o ilustrează în prim plan în timp ce prezintă publicului trofeul. În timbrul coliței nedantelate este redată o imagine de joc”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Comunicațiilor.

Timbru dedicat Simonei Halep
Timbru dedicat Simonei Halep

Timbrele dedicate Simonei Halep pot fi cumpărate, începând de vineri, din magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.

„Această emisiune este completată de două plicuri ‘prima zi’. Primul plic este echipat cu colița nedantelată și numerotată a emisiunii, fiind obliterat cu ștampila ‘prima zi’ a emisiunii, aplicată în clar, în folio aur. Al doilea plic al emisiunii este echipat cu timbrul coliței dantelate, fiind numerotat și obliterat cu ștampila ‘prima zi'”, se precizează în comunicat.

După triumful de la Wimbledon, Simona Halep a urcat pe locul 4 în ierarhia tenisului feminin, cu 5.933 de puncte. În întreaga sa carieră, sportiva din Constanța a câștigat din tenis peste 33 de milioane de dolari, dintre care peste 5 milioane doar în acest an. Simona are în palmares 19 trofee la simplu, dintre care 2 de Grand Slam (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI