Medicul nutriționist Mihaela Bilic a spulberat miturile consumului de cartofi prăjiți alături de o bucată de carne. Acest fel de mâncare este adorat de români, dar cât este de sănătos să consumăm friptură la grătar cu cartofi prăjiți?
Mihaela Bilic, celebrul nutriționist de la noi din țară, a făcut lumină în cazul unei dezbateri alimentare care face vâlvă pe internet. Cât de sănătos este să mâncăm cartofi prăjiți cu friptură sau grătar? Deși multe persoane cred că asocierea dintre carne și carbohidrați este dăunătoare pentru organism, Mihaela Bilic are cu totul altă părere.
Această combinație este iubită de români, dar nu are deloc efecte nocive asupra sănătății, potrivit afirmațiilor făcute de Mihaela Bilic.
„Azi la Măruță am avut meniu delicios – carne cu cartofi. Ca să lămurim noțiunile de bază: slăbitul nu e totuna cu mâncatul sănătos și e corect să pui garnitură lângă o bucată de carne. Grătar cu salată mănâncă cei care sunt la cură de slăbire, farfuria ideală trebuie să conțină și o porție de făinoase… că sunt cartofi prăjiți, două linguri de orez sau o felie de pâine, decide fiecare în funcție de cât îi permite silueta”, a spus nutriționistul la PRO TV.
Totuși, cartofii prăjiți cu carne nu sunt recomandați pentru cei care urmează un regim alimentar specific pentru pierderea în greutate. Această combinație poate pune organismul în dificultate în gestionarea caloriilor.
„Fără carbohidrați, caloriile nu pot fi transformate în grăsimi de rezervă, acesta e mai nou motivul pentru care friptura se mănâncă cu salată, în loc de garnitură”, a mai explicat Bilic.