Este al șaselea an când se întâmplă asta cu frații Dedeman. Sunt la mijloc milioane de euro

Este al șaselea an când se întâmplă asta cu frații Dedeman. Sunt la mijloc milioane de euro

Dedeman, cea mai mare companie antreprenorială românească, a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 8,2 miliarde de lei, cu un profit de 1,2 miliarde lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor.

Cifre record șase ani la rând pentru frații Pavăl

Dedeman, cel mai mare business an­treprenorial, controlat de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, are cea mai extinsă reţea de magazine de bricolaj din țară, iar încasările sunt enorme. Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 8,2 mi­liarde de lei, în creş­tere cu 14% faţă de 2018, conform datelor Ministerului Finanţelor.

Frații Pavăl au atins performanța ca timp de șase ani la rând să adauge un miliard de lei la cifra de afaceri. Mai mult decât atât, Dedeman deține în continuare mai bine de jumătate din piaţa locală de bricolaj și, totodată, reprezintă una dintre cele mai mari reţele la nivel regional.

„De asemenea, şi profitul net al com­pa­niei a continuat să urce, ajun­gând la aproape 1,3 mld. lei sau 270 mil. euro. Spre exemplu, anul acesta Dede­man a cumpărat birou­rile The Office din Cluj cu circa 120-130 mil. euro iar în 2018 a semnat pen­tru birourile The Bridge din zona Orhi­deea din Capitală pentru 200 mil. euro“, potrivit zf.ro.

La începutul lunii martie, Dedeman a ajuns la o rețea de 51 de magazine de bricolaj, după ce a mai deschis o unitate la Slobozia, care i-a costat 11 milioane de euro pe frații Pavăl.

Dedeman, mega-proiect imobiliar în nordul Capitalei

Frații Pavăl au achiziționat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, și au în vedere un mega-proiect în zona de nord a Bucureștiului. Terenul a fost cumpărat de la compania spaniolă Martinsa Fadesa, care se află în faliment, iar valoarea acestuia a fost aproximată la 12 milioane de euro.

Potrivit unor surse din piața imobiliară, acesta este unul dintre cele mai mari terenuri destinate construcțiilor tranzacționate în ultimii ani, în România.

Achiziția a fost realizată direct prin firma Dedeman SRL, la începutul lui februarie, conform documentelor obținute de profit.ro.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI