Escrocheria cu care doi italieni au dat lovitura. Au inventat o țară și au făcut mii de euro. Cu ce promisiuni și-au atras „victimele”

Escrocheria cu care doi italieni au dat lovitura. Au inventat o țară și au făcut mii de euro. Cu ce promisiuni și-au atras „victimele”
Cum au reușit doi italieni să facă mii de euro după ce au inventat o țară fictivă?

doi escroci italieni au fost arestați după ce au înșelat sute de persoane. Aceștia au postat un anunț fals în urma căruia au obținut nu mai puțin de 400.000 de euro prin inventarea unei țări fictive în Antarctica. Persoanele înșelate primeau contra-cost cetățenie în țara inventată de cei doi tineri care credeau că vor scăpa ușor cu escrocheria în cauză. Cum au acționat și ce le-au promis oamenilor?

Doi italieni au inventat o țară fictivă în Antarctica: au primit 400.000 de euro de la oameni

Doi escroci italieni au fost arestați de curând după ce au înșelat sute de persoane cu un anunț fals. Aceștia au obținut în total 400.000 de euro prin inventarea unei țări fictive în Antarctica. Oamenii înșelați de ei primeau contra-cost cetățenie în țara inventată.

Doi escroci au tras în plasă sute de persoane, susținând că dețin o țară în Antarctica, acolo unde oferă cetățenie tuturor persoanelor interesate, dar și multe alte beneficii, conform informațiilor din partea poliției italiene. Cei doi au susținut că în această țară ar exista o cotă redusă de impozitare și că nu ar fi nevoie de vaccinare obligatorie.

Cazul a ieșit în prim-plan în anul 2021, după un raid al poliției din Catanzaro, sudul Italiei. Anchetatorii au percheziționat sediul diplomatic al „Statului Suveran Antarctic St George”. Peste 700 de persoane din Italia au aplicat pentru cetățenia promisă în țara inexistentă, plătind între 200 și 1.000 de euro.

,,E un sentiment aparte să calci pe o insulă în care ai investit”

Suma de 400.000 de euro strânsă prin înșelăciune a fost evacuată prin intermediul unui cont în Malta. În urma celor petrecute, 12 persoane au fost plasate în arest la domiciliu pe teritoriul Italiei. Ele sunt acuzate de fraudă, fals în documente şi conspiraţie criminală. Poliţia investighează în aceste momente alţi 30 de suspecţi în acelaşi caz.

Italienii au cumpărat o insulă și au susținut că vor să își facă acolo propria țară. Aceștia au ales chiar și un imn, un steag și și-au făcut și guvern. „Cine nu ar vrea să cumpere o insulă? Nu ştiu despre voi, dar eu cu siguranţă nu mi-aş permite să fac asta singur”, a declarat Marshall Mayer, co-fondatorul „Let’s Buy an Island”.

Grupul și-a îndeplinit scopul până în decembrie 2019, după ce a adunat suma de 250.000 de dolari pentru a cumpăra Coffe Caye, o insulă de 1,2 hectare, nelocuită, în apropiere de Insulele Belize. „E un sentiment aparte să calci pe o insulă în care ai investit, pe care o deţii”, a declarat Mayer.