Metoda jenantă prin care doi români fură bani din bancomate în Italia. Ce au putut să facă

Metoda jenantă prin care doi români fură bani din bancomate în Italia. Ce au putut să facă
S-a aflat metoda hotilor de bancomate

Nu toți românii care pleacă să muncească în Italia se ocupă cu menajul sau agricultura. Există numeroase grupări de infractori renumite pentru furtul din bancomate. Recent, doi conaționali au băgat spaima în italieni prin metoda jenantă folosită pentru a sustrage bani din ATM. Cazul face înconjurul Peninsulei Italice.

„Lama”, cea mai nouă metodă prin care hoții români fură din bancomate în Italia

Câțiva români din Italia au reușit să pună din nou țara noastră pe harta infractorilor internaționali. Aceștia furau bani din bancomate după o metodă dezgustătoare și nemaiauzită. Mulți italieni au rămas fără resurse financiare din cauza hoților. Mai exact, scuipau pe display când cineva scotea bancnotele din ATM, iar când clientul făcea un pas în spate, dezgustat fiind, bărbații furau banii și dispăreau. Victimele erau persoane în vârstă, cel mai ușor de păcălit sau jefuit. În cazul în care persoanele vizate ripostau, răufăcătorii nu se lăsau până nu puneau mâna pe pradă.

Cum acționau, de fapt

Concret, zeci de bătrâni italieni au fost jefuiți de doi români experți în furtul din bancomate. Doar că, de data aceasta, hoții au recurs la o metodă inedită. „Lama” este cea mai nouă strategie infracțională, așa cum o numesc anchetatorii locali. În momentul în care oamenii veneau la ATM ca să scoată o anumită sumă de bani, răufăcătorii începeau să-i scuipe precum o lamă.

„Zeci de bătrâni italieni au fost jefuiți de doi români prin metoda lama. Nu este vorba de vreo invenție științifică, ci de o strategie infracțională. De fapt, metoda a primit numele din partea anchetatorilor. Vă spun imediat și de ce, pentru modul în care acționau cei doi inițial își alegeau victimele. Este vorba despre bătrâni în general, care veneau la bancomat să ridice banii.

Aceștia, de obicei, aveau mâinile ocupate pe de o parte cu dezinfectantul pe care îl folosim după ce atingem tastele bancomatului, apoi cu cealaltă mână acopereau codul PIN pentru a nu fi văzut. Când banii ieșeau din bancomat, unul dintre cei doi se apropia de bătrâni și începea să scuipe precum o lamă ecranul bancomatului, dar și pe bătrâni. Șocați și dezgustați de gestul neașteptat al bărbatului, se trăgeau înapoi și se speriau. Atunci intervenea femeia care venea să ia banii din fanta bancomatului. Dacă bătrânul încerca să își salveze banii sau să intervină pentru a se apăra, atunci bărbatul continua să îl scuipe ca o lamă pentru a-l îndepărta. Cei doi români au fost prinși)”, a precizat Nati Badea, corespondent Antena 3.

Reține un detaliu cheie despre tasta „5”

Cele mai multe escrocherii la ATM vizează furtul numerelor de card de debit și PIN-ul utilizatorilor. Pentru a te apăra de hoți, trebuie să știi că există o tastă extrem de importantă la bancomate, și anume tasta „5”. Deși au apărut tot felul de metode de a falsifica aceste aparate, singura tastă care ne poate spune adevărul este exact tasta „5”. Folosește acest truc pentru a verifica dacă bancomatul este unul sigur sau falsificat.