08 apr. 2021 | 12:13

Era regele Facebook-ului în România, dar acum toată lumea a uitat de el. Ce a ajuns să facă Tony Poptamas după ce a pierdut o grămadă de bani

Știri generale
Era regele Facebook-ului în România, dar acum toată lumea a uitat de el. Ce a ajuns să facă Tony Poptamas după ce a pierdut o grămadă de bani
Date contradictorii în CV-ul artistului

Pentru mulți internauți numele de Tony Poptamas este legat de multele like-uri, postări și reclame pe Facebook. În 2017 și 2018 era considerat regele Facebook-ului, cu câștiguri subbstanțiale. În aceeași perioadă, conform acestuia, vedeta a avut câștiguri de cel puțin 3 miliarde de lei. Însă din 2019 lucrurile au luat un alt traseu în ceea ce-l privește pe Tony Poptamas. Acum de-abia dacă se mai vorbește despre el.

Tony Poptamas, personajul controversat din virtualul românesc

În urmă cu aproape patru ani apărea în spațiul virtual românesc un personaj cel puțin controversat. Apărut de nicăieri, Tony Poptamas avea să ia cu asalt rețelele de socializare, câștgând în scurt timp un număr impresionant de fani atât pe Facebook, cât și pe celelalte rețele de socializare.

În decursul a unui an, cel puțin, Tony Poptamas strângea pe Youtube aproape 5.000 de urmăritori. Pe Facebook avea un număr record de 2,399,013 de useri care i-au urmărit de-a lungul timpului postările.

Conform unor date Tony Poptamas a câștigat în decursul anilor 2017 și 2018 aproximativ 3 miliarde de lei din accesările pe Youtube și Facebook ale internauților. A fost denumit regele Facebook-ului, dar începând cu 2019 regele avea să-și piardă coroana. Într-un interviu artistul punea succesul său pe seama unui specialist în socialmedia care l-ar fi ajutat să ajungă la aceste cifre uluitoare în decurs de 2 ani.

“Mi-am dat seama că, oricât mi-aş fi dorit să rămân «prezent» pe piaţa muzicală din România, nu aş fi avut cum. Dat fiind faptul că locuiesc în Norvegia. Facebook-ul era cea mai bună modalitate prin care puteam să rămân «viu» pentru români.

Experienţa lui ca administrator şi a mea ca artist şi entertainer au avut drept rezultat ceea ce este acum pagina Tony Poptamas”, declara controvesatul artist.

În 2017 a  fost anul său de glorie, conform datelor pe care le-am cercetat. Atunci a avut un profit net de 299.614 lei la o cifră de afaceri de 319.446 de lei. Anul următor, 2018, profitul net a fost de 222.776 de lei la o cifră mai mică de afaceri, și anume 219.403 lei. Anul 2019 arată declinul controversatului Tony Poptamas, profitul fiind de 29.967 de lei, iar datoriile se ridicau la 4 073 de lei. Conform datelor cifra de afaceri pe anul 2019 era de 21.996 de lei.

Date contradictorii în CV-ul artistului

Multă lume s-a întrebat cine este de fapt Tony Poptamas, pe numele său real Sorin Anton Poptămaş. Intrebările erau legitime, având în vedere că în prezentarea sa de pe Facebook, și nu numai, apăreau date contadictorii.

Conform celor publicate de acesta, s-ar fi născut pe 23 mai 1969, în Transilvania. La o cercetare mai atentă a datelor prezentate de Tony Poptamas mulți internauți au constatat neregului. Cu toate astea, artistul nu le-a comentat niciodată, deși au existat voci care l-au cam luat la întrebări. Pe site-ul său oficial apar toate informațiile, unele reale, altele poate eronate, după cum urmează:

”Cunoscut precum Tony Tomas, s-a născut la 23 mai 1969, în Transilvania, România. În 1989 devine cântărețul Europolis, o trupă populară de hard-rock la acea vreme. Grupul s-a mutat de la Reghin la Tirgu-Mures, simțind că sunetul lor ar putea fi mai bine apreciat în marele oraș.

După o perioadă dificilă de timp, Europolis s-a destrămat și în aprilie 1991 Tony l-a întâlnit pe Alex Man, creatorul Poliphone și unul dintre cei mai buni chitaristi din țară. Aceasta a durat doar câteva luni, practic în vara anului 1995. După această experiență, a plecat în Norvegia. S-a mutat acolo în 1999. Astăzi este scriitor de muzică și versuri, lucrând la al doilea album cu propriile sale melodii. La acest proiect lucrează împreună cu muzicieni din Cluj România și Nashville TN SUA.”, scrie pe site-ul oficial al artistului.

Astăzi, la aproape patru ani de la apariția sa explozivă nu se mai știe aproape nimic despre Tony Poptamas. Mai postează diferite clipuri pe Facebook și Youtube. Numărul celor care îi urmăresc postările au scăzut simțitor, în concluzie și veniturile sale.

Parteneri
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când raiul și iadul sunt deschise
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Capital.ro
Horoscop 3 mai 2024. Fecioarele trebuie să pună bani deoparte, Peștii au nevoie să ia o pauză în relație
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Anunțul ZILEI despre ILIESCU! Un DOCTOR a dat VESTEA
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro