10 aug. 2021 | 21:43

Epave marine pe care trebuie să le vezi urgent. Ce pericol major le amenință, de fapt

News
Epave marine pe care trebuie să le vezi urgent. Ce pericol major le amenință, de fapt
Ce epave marine trebuie neapărat să vezi. Multe nu o să mai existe în câțiva ani

De multe ori, ne dorim să vizităm anumite locuri superbe, dar lăsăm să treacă timpul fără ca aceste dorințe să fie îndeplinite. În timp ce mulți speră să își facă timp pentru a merge în vacanță, din păcate, unele frumuseți sunt amenințate de pericole majore.

Epavele marine ce sunt considerate adevărate bijuterii. De ce pericol sunt amenințate

Epavele marine trebuie să fie observate, mai ales pentru că frumusețea lor este recunoscută printre mulți turiști. Totuși, ele pot să dispară într-o clipă, ținând cont că mediul în care se află nu este unul extrem de prietenos pentru a se păstra cât mai bine.

În cazul în care ți-ai dorit mereu să vizitezi astfel de locuri, nu mai ezita! Unele pot să fie observate în momentul în care turiștii optează pentru scuba diving, așa că este momentul să pornești într-o aventură ce o să îți marcheze viața pentru totdeauna.

Titanic

Pe 15 aprilie 1912, în Atlanticul de Nord, se scufunda Titanicul. Această epavă a rămas netulburată timp de 73 de ani, fiind descoperită abia în 1985 de către o echipă condusă de oceanograful Robert Ballard. Pe aceasă navă au murit peste 1.500 de persoane, așa că povestea ei este cunoscută în toată lumea.

Baron Gautsch

Nava a fost descrisă ca fiind una frumoasă înainte de a se scufunda. Din păcate, pe 12 august 1914, în acest loc se aflau peste 300 de bărbați, femei și copii ce se întorceau acasă după o vacanță.

Nava a intrat accidental într-un câmp minat și s-a scufundat în doar câteva minute, existând 127 de victime. Epava a fost descoperită în 1958, devenind o destinație preferată pentru scafandrii. Totuși, aceasta nu se află într-o stare foarte bună.

Umbria

Umbria a fost construită în 1911 pentru a transporta aproximativ 2.000 de pasageri și 9.000 de tone de marfă. În 1935, nava era vândută Italiei pentru a folosi ca mijloc de transport pentru soldați.

În momentul în care aceasta a ajuns în Port Said, în anul 1940, încărcată de marfă, căpitanul a auzit la radio că țara sa a intrat oficial în război, așa că nu a vrut ca britanicii să pună mâna pe transport.

El a scos tot ce se afla pe Umbria și a scufundat nava, iar acum aceasta a devenit un loc pe care turiștii ce adoră adrenalina îl vizitează. Totuși, vehiculele și cablurile sunt încă vizibile, așa că aventura poate să fie una periculoasă.

Thistlegorn

Considerată drept navă pentru armată, Thistlegorn a fost construită în 1940. În iunie 1941, nava pornea spre Egipt din Alexandria, transportând motociclete, vagoane și locomotive de tren, dar, pe 6 octombrie, avioanele germane au observat-o și au bombardat-o imediat.

Majoritatea membrilor ce făceau parte din echipaj au fost salvați, numărându-se doar 9 victime. În zilele noastre, această epavă este considerată ca fiind perfectă pentru toți ce vor să aibă parte de puțină adrenalină.

Fujikawa Maru

Pe data de 18 februarie 1944, forțele aeriene americane desfășurau Operațiunea Hailstone, scufundând foarte multe nave. Printre cele mai afectate se află și Fujikawa Maru, ce transportase mătase și bumbac, dar și pasageri ce erau în căutare de vacanțe de lux.

Epava este preferată de foarte mulți turiști datorită obiectelor pe care le prezintă, dar și pentru faptul că a devenit un refugiu al coralilor și vietăților marine.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în a doua zi de Crăciun pentru a-ți merge bine tot anul
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
VIDEO Imagini filmate în avionul Azerbaijan Airlines, chiar înainte de prăbușire. 29 de oameni au supraviețuit
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Al Bano a spus ce s-a întâmplat în noaptea în care fiica lui, Ylenia Carrisi, a dispărut: „Acesta e dramaticul adevăr!”
Unica.ro
Intră în vigoare din 2025. România, obligată să ia măsuri fără precedent. Planul pus la cale de UE
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Dezvăluire bombă despre Călin Georgescu. S-a aflat marele adevăr: Face discret cu ochiul fascismului istoric
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
MOȚIUNE de DESTITUIRE a PREȘEDINTELUI! CRIZĂ politică fără PRECEDENT
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro