15 iun. 2022 | 14:05

Emmanuel Macron, anunțul care surprinde Occidentul. Reacția neașteptată în fața lui Klaus Iohannis

Politică
Emmanuel Macron, anunțul care surprinde Occidentul. Reacția neașteptată în fața lui Klaus Iohannis
Emmanuel Macron, anunțul care surprinde Occidentul

Emmanuel Macron, președintele Franței, a fost întrebat, azi, în România, despre declarațiile sale, conform cărora Rusia nu ar trebui umilită. Declarațiile au fost făcute la baza Mihail Kogălniceanu, într-o conferință de presă comună cu Klaus Iohannis. Iată ce a mai precizat președintele Franței.

Emmanuel Macron, anunțul care surprinde Occidentul

Încă de ieri, președintele Emmanuel Macron se află în România. Liderul de la Elysee a ajuns pe aeroportul de la Mihail Kogălniceanu, fiind întâmpinat de premierul României.

Președintele Emmanuel Macron a făcut declarații azi într-o conferință de presă. A fost întrebat și despre declarațiile sale conform cărora Rusia nu ar trebui umilită, la care el a răspuns că „Rusia este o putere de temut”, iar „noi nu dorim să avem un război cu poporul rus”.

Preşedintele Franţei a făcut aceste declarații la baza Mihail Kogălniceanu, într-o conferință de presă comună cu Klaus Iohannis. Întrebat despre declarațiile sale potrivit cărora Rusia nu ar trebui umilită, Macron a spus că „în faţa războiului decis de Rusia împotriva Ucrainei şi a poporului ucrainean, poziţia Franţei şi a Europei este clară din prima zi”, însă este putere de temut și că nimeni nu vrea un război cu poporul rus.

„În fața războiului hotărât de Rusia împotriva Ucrainei, poziția Franței și a Europei e clară din prima zi – am spus să facem totul pentru a împiedica acest război și pentru a sancționa clar Rusia. Încă de la începutul conflictului am luat 6 seturi de sancțiuni succesive, până la ultimul, care sancționează aproape integral aprovizionarea cu petrol rusesc.

Aceasta este poziția Franței, fără niciun compromis, dar dorim să construim și Franța. La un moment dat, focul trebuie să înceteze și discuțiile trebuie reluate. Geografia este încăpățânată și Rusia va rămâne acolo unde este. Este o putere de temut și noi nu dorim un război cu poporul rus și nu dorim să-l nimicim mâine. (…).”

Alte declarații ale lui Emmanuel Macron

De asemenea, Emmanuel Macron a mai spus că „trebuie să fim lucizi și să constatăm că noi nu suntem în război cu Rusia”:

„Încă din prima zi, Franța a spus clar că Rusia este țara agresoare, care nu respectă integritatea teritorială și nici suveranitatea Ucrainei. Am condamnat ferm acest război și am luat măsuri. Dificultatea la ora actuală, pe care am discutat-o și cu președintele Iohannis este că, bineînțeles, denunțăm această situație, sancționăm Rusia, susținem ucrainenii ca să se lupte, dar să fim lucizi și să constatăm că noi nu suntem în război cu Rusia”, a mai spus Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron a vorbit cu Vladimir Putin în mod regulat după invazia în Ucraina, iar poziția sa a fost criticată adesea de unii parteneri estici și baltici din Europa, întrucât ei considerau că subminează eforturile de a-l presa pe Vladimir Putin să se așeze la masa negocierilor.

Franța a sprijinit Ucraina din punct de vedere militar și financiar, însă până acum Emmanuel Macron nu a fost la Kiev ca să ofere un sprijin politic simbolic, precum alți lideri UE, lucru pe care Ucraina și-a dorit să îl facă.

PlaySport
Cea mai frumoasă femeie din lume, vacanță fără fotbalistul român care i-a devenit soț! Cât de departe pleacă
Ego.ro
Antonia, GOALĂ pușcă! Poza din intimitate a scăpat pe net. Doar Alex Velea o vede AȘA
Digi24
Prima reacție a Rusiei după atacul Iranului asupra Israelului: „Totul depinde de următorii pași”
Cancan.ro
Kate Middleton, încă un diagnostic dur! S-a aflat de ce afecţiune suferă
GSP.ro
Alex Pițurcă, surprins în compania altei femei » Cum a reacționat Cristina Ich, partenera sa de viață
Stirile PROTV
De ce a atacat Iranul teritoriul Israelului, deși știe că are o capacitate militară inferioară: ”Trebuiau să răspundă!”
Romania TV
Acuzaţii penale pentru Anamaria Prodan. Ce ar fi făcut impresara pentru a-l ajuta pe Reghecampf: „Aşa-ţi trebuie!”
Capital.ro
Noi reguli pentru PROPRIETARII din România. Legea care se pregătește CHIAR ACUM
EVZ.ro
Veste-șoc de la Antena 3. Dispare emisiunea lui Mircea Badea
Adevarul
Topul țărilor europene cu cei mai educați locuitori. Pe ce loc e România
BZI.ro
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Cine va lua premiul de 100.000 de euro
Spynews.ro
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Libertatea.ro
Cheia anchetei din cazul celor 17 decese de la Spitalul Sf. Pantelimon. Ce este noradrenalina și cum se poate verifica dacă a fost folosită corect
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
A început războiul în Orientul Mijlociu! Reacția României, după atacurile Iranului asupra Israelului
Redactia.ro
”Fără precedent!”. Câți bani încasează România, după revenirea neverosimilă cu Ucraina și calificarea la ”Cupa Mondială”
Digisport.ro
Digi RCS&RDS dispare din luna mai. Reprezentanții companiei au făcut anunțul
Click.ro
Theo Rose a recunoscut că îl plăcea pe Anghel Damian din timpul relației cu Alex Leonte: „Strici și casa omului și pe a ta. Și-a asumat un mare risc...”
Viva.ro
Clasa de mijloc a dispărut complet: O țară care avea cândva economia cu cea mai rapidă creștere din lume este acum în colaps
Digi24
Delir după delir la televiziunea rusă: „Trebuie să-i facem pe europeni să înțeleagă că pot muri, că va fi război nuclear în Europa”
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Tot mai mulți nefumători au cancer pulmonar. Explicația este terifiantă
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Mellina s-a vindecat după câteva luni în care s-a confruntat cu probleme de sănătate. A fost la un pas de anorexie
Spynews
Doliu în televiziune. A murit o legendă din epoca de aur a televiziunii. Ne va fi foarte dor de el
Capital.ro
Război în Orientul Mijlociu! Iran a lansat un atac cu sute de drone și rachete asupra Israelului | Oamenii s-au adăpostit în buncăre
Antena 3
Crina Mardare și Mișu Cernea, poveste de dragoste atipică. Nu au locuit niciodată împreună, deși au o relație de peste două decenii
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
S-a aflat când vine SFÂRȘITUL LUMII! NU e așa cum CREDEAM
Mediaflux
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O femeie a văzut că „porțile iadului” s-au deschis chiar în curtea casei sale, în toiul nopții. Câinele a „simțit” și i-a indicat locul. Ce a urmat
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro