A reușit ce nu a putut Simona Halep. Ce performanță uriașă a obținut o jucătoare română

A reușit ce nu a putut Simona Halep. Ce performanță uriașă a obținut o jucătoare română
A reușit ce nu a putut Simona Halep. Ce performanță uriașă a obținut o jucătoare română

A reușit ce nu a putut Simona Halep. Fostul lider mondial a avut un an dezastruos în plan sportiv. Din cauza problemelor medicale, ea a ratat toate țintele majore din 2021. Mai mult, Halep a căzut abrupt în ierarhia WTA, ajungând acum până pe locul 22. Dar nu pentru toate jucătoarele românce, sezonul a fost așa de rău. Una dintre ele, mai ales, a reușit o uriașă performanță, chiar dacă în proba de dublu feminin.

A reușit ce nu a putut Simona Halep

A reușit ce nu a putut Simona Halep. Fostul lider mondial a traversat, probabil, cel mai „negru” an la carierei. Halep a ieșit, pentru prima oară din august 2013, din Top 20 mondial, coborând până pe locul 22. Asta în condițiile în care începuse sezonul din poziția a 2-a a ierarhiei WTA. Tot pentru prima oară în ultimii 8 ani, ea nu a câștigat niciun trofeu în acest an. A jucat doar o finală, cea de săptămâna trecută de la Transylvania Open. Și, după 7 ani consecutivi, ea nu s-a calificat nici la Turneul Campioanelor.

Simona Halep mai are o șansă, în turneul de la Linz, cu condiția ca starea medicală să-i permită să ia startul la competiția din Austria. Până atunci, Simona Halep a ales data căsătoriei religioase cu Toni Iuruc. Cei doi s-au căsătorit civil în 15 septembrie, dar nu au făcut și cununia în biserică. Aceasta va avea loc anul viitor, pe 18 septembrie, în București și va fi urmată, cel mai probabil, de o nuntă propriu-zisă, cu Halep în rochie de mireasă.

Ce performanță uriașă a obținut o jucătoare română

Dacă pentru Simona Halep acest an a fost dezastruos în plan sportiv, nu același lucru se poate spune despre o altă jucătoare română. Raluca Olaru (32 de ani) a reușit, în premieră pentru ea, performanța de a se califica la Turneul Campioanelor ce va avea loc la Guadalajara (Mexic), în perioada 8-15 noiembrie. E drept, în proba de dublu feminin, ceea ce constituie, totuși, o realizare uriașă. Jucătoarea născută în București și partenera ei de dublu, ucraineanca Nadia Kichenov, au reușit să obțină punctele necesare pentru a fi prezente la competiția de gală ce reunește primele 8 perechi feminine ale lumii, conform WTA Race.

La WTA Finals, numele oficial al Turneului Campioanelor, participa primele 8 perechi de dublu feminin, dar și două perechi de rezervă. În cazul retragerii sau accidentării uneia dintre jucătoarele din primele 8 cupluri, cele două, în ordine, iau locul dublului respectiv. Olaru și Kichenok vor ajunge în Mexic din postura de „primă rezervă”, obținând poziția a 9-a în ierarhia probei.

Sunt fericită și mândră să anunț că eu și cu Nadia Kichenok ne-am calificat să mergem la WTA Finals în Guadalajara, ca echipa a 9-a! Va fi pentru prima oară când voi fi prezentă la Turneul Campioanelor, chiar dacă în postura de echipă de rezervă. Un mod frumos de a încheia acest an foarte bun. Ne vedem în curând, Mexic!”, a scris Olaru, pe Instagram.

Și Horia tecău e la un pas de Turneul Campionilor la dublu masculin

În acest sezon, Olaru și Kichenok au câștigat turneele de la Sankt Petersburg și Chicago și au ajuns până în finală la Bad Homburg și Moscova. Raluca Olaru a participat și la Jocurile Olimpice 2020 de la Beijing, unde a făcut pereche cu Monica Niculescu. Cele două s-au oprit în turul 2, pierzând la mare luptă în fața cuplului australian Samantha Stosur/Ellen Perez.

Și Horia Tecău se află aproape de a obține „biletele” pentru Turneul Campionilor rezervat perechilor de dublu masculin. El și partenerul său, germanul Kevin Krawietz, au nevoie să atingă semifinalele Mastersului de la Paris, ce se desfășoară în această săptămână. Ar fi a 7-a prezență a lui Tecău la competiția pe care a și câștigat-o în 2015, când a făcut pereche cu olandezul Jean-Julien Rojer.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI