Emma Răducanu, umilință supremă pentru Serena Williams la WTA Cincinnati. Cum a reușit să o învingă pe americancă într-un duel memorabil

Emma Răducanu, umilință supremă pentru Serena Williams la WTA Cincinnati. Cum a reușit să o învingă pe americancă într-un duel memorabil
Serena Williams și Emma Răducanu

Partida dintre Serena Williams și Emma Răducanu a creat tensiuni inimaginabile în această noapte, reprezentând totodată un „duel al generațiilor”, dovedindu-se clar că decizia de retragere a câștigătoarei a 23 de titluri de Grand Slam a fost cea mai bună. Într-un meci extrem de spumos, britanica de origine română, Emma Răducanu, a reușit să obțină o victorie absolută în fața Serenei Williams.

Emma Răducanu, victorie inegalabilă în fața Serenei Williams

Emma Răducanu a făcut din nou istorie în această noapte, după ce a învins-o pe americanca emblematică, Serena Wiliams, cu un scor rușinos. Pe lângă faptul că românca noastră s-a descurcat extrem de bine pe teren, „surpriza” și mai mare a venit din partea Serenei, care a avut o prestație impresionant de slabă.

Dacă primul set s-a ridicatcât de cât la așteptările publicului american, reușind să se mențină un scor strâns, chiar dacă tânăra de 19 ani a condus chiar și cu 4-1, al doilea set a fost greu de privit pentru fanii Serenei Wiliams.

În doar 26 de minute, românca noastră a reușit să se impună cu 6-0, reușind să-și umilească rivala mai mult decât s-ar fi așteptat oricine. Acest set a reprezentant pentru tânăra tensimenă o defilare pentru ce va urma în următoarele meciuri.

Astfel, Emma Răducanu a avut nevoie doar de 65 de minute pentru a o învinge pe marea campioană americancă la tenis, în primul tur la turneul de la Cincinnati. În turul II de la Western & Southern Open, Emma Răducanu va evolua contra sportivei din Belarus Viktoria Azarenka, locul 22 mondial.

Vezi momente din timpul meciului dintre Emma Răducanu și Serena Williams:

 

Ce spunea Emma Răducanu înaintea meciului cu Serena Williams

Tenismena britanică cu origini românești nu a părut să se teamă niciun moment de rivala sa, ci dimpotrivă, s-a arătat încântată pentru șansa de a concura cu tenismena considerată a fi una dintre cele mai bune din toate timpurile. Tânăra de 19 ani a declarat că nu va uita niciodată acest meci, iar acum, cu atât mai mult, având în vedere că a și învins-o pe una dintre cele mai bune tensimene din lume.

”Nu am timp să reflectez sau să plâng. Va fi un meci interesant. O oportunitate uimitoare de a juca probabil cu cea mai bună jucătoare de tenis din toate timpurile.

Sunt foarte norocoasă și orice s-ar întâmpla, cred că va fi o experiență incredibilă pentru mine și ceva ce cred că îmi voi aminti pentru tot restul vieții mele”, a spus Emma Răducanu, potrivit WTA.

Pe de altă parte, Serena Williams a anunțat că ultimul turneu la care va participa va fi US Open, unde a avut ocazia să câștige 6 din totalul de 23 de titluri de Grand Slam. Aceasta a făcut și câteva declarații despre retragerea sa din tenis, motivând că dorește, de fapt, să evolueze pe alte planuri.

„Nu mi-a plăcut niciodată cuvântul „retragere”. Poate că cel mai bun cuvânt pentru a descrie ceea ce am de gând să fac este evoluție. Sunt aici pentru a vă spune că evoluez departe de tenis, spre alte lucruri care sunt importante pentru mine.

Am fost reticentă să recunosc că trebuie să renunț la tenis. E ca un subiect tabu. Dacă apare, încep să plâng. Cred că singura persoană cu care am discutat cu adevărat despre asta este terapeutul meu”, a declarat Williams, într-un interviu acordat revistei Vogue.

Urmăriți Playtech.ro și pe