Emma Răducanu, premieră istorică la Cluj. Ce a reușit să facă jucătoare engleză cu origini românești

Emma Răducanu, premieră istorică la Cluj. Ce a reușit să facă jucătoare engleză cu origini românești
Emma Răducanu, premieră istorică la Cluj. Ce a reușit să facă jucătoare engleză cu origini românești

Emma Răducanu, premieră istorică la Cluj. Jucătoarea britanică cu tată român a câștigat partida din primul tur al turneului Transylvania Open. Ea s-a impus, după un meci dificil, în fața slovenei Polona Hercog, scor 4-6, 7-5, 6-1. Pentru reușita sa, câștigătoarea de la US Open și-a asigurat un cec de 3.675 de dolari. Cu acest prilej, Emma a reușit o premieră istorică pentru ea în circuitul WTA.

Emma Răducanu, premieră istorică la Cluj

Emma Răducanu, premieră istorică la Cluj. Jucătoarea britanică de 18 ani, cu tată român, a debutat cu dreptul la Transylvania Open. Ea a câștigat, în 3 seturi, meciul din primul tur disputat împotriva slovenei Polona Herzog.

Deși a început competiția pe locul 23 WTA, în clasamentul WTA Live ea este deja poziționată pe locul 21. La finalul întâlnirii, Emma Răducanu a spus câteva cuvinte în limba română în fața audienței restrânse din Sala Polivalentă. Turneul are loc fără spectatori, din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

”Vreau să încercăm un pic în română („Opa!”, a exclamat surprinsă Alexandra Dulgheru, gazda din teren a competiției și cea care realizează flash-interviurile de după meciuri) şi, dacă nu mai pot, schimb în engleză.

Astăzi, a fost un „match“ foarte dificilă (n.r. – un meci foarte dificil). Ea a fost foarte tare… Dar eu cred că n-am jucat aşa de bine, dar am câştigat. Şi am aşa mare bucure acum.

Vreau să zic mulţumesc foarte mult. Este un turneu foarte bine organizat şi eu îmi plac România foarte mult (n.r. – îmi place foarte mult în România). Cred că sunt acasă aici”, a declarat, printre altelem îmbujorată de efort și de emoție Emma Răducanu, conform adevarul.ro.

Ce a reușit să facă jucătoare engleză cu origini românești

Emma Răducanu a punctat, cu acest prilej, o premieră istorică pentru cariera ei. A fost prima victorie obținută într-un turneu WTA regular, în afara partidelor câștigate la Grand Slamuri până acum.

Și, simbolic sau nu, ea a fost adjudecată pe pământ românesc, în țara de origine a tatălui său, Ion (n.r. – transformat în Ian, în Marea Britanie). După optimile de la Wimbledon, unde a „răsărit” pentru prima oră în prim-lanul tenisului, Emma a avut cîteva izbânzi, dar în turnee ITF, de mai mică importanță.

A urmat apoi uluitorul succes de la US Open, ea devenind prima jucătoare ce își adjudecă trofeu venind tocmai din calificările competiției. Și, lucru remarcabil, fără să piardă vreun set. Emma Răducanu a fost eliminată, apoi, rapid, la Indian Wells, încă de la prima partidă jucată.

Adolescenta de 18 ani a marcat ea însăși reușita de la Cluj pritr-o imagine postată pe Instagram în care s-a fotografiat având ca fundal panorama Clujului. Imaginea e însoțită de mesajul: ”Foarte fericită pentru prima mea victorie în circuitul WTA. Mulțumesc mult și Ro (n.r. – România), te iubesc”.

În optimile turneului, Emma Răducanu o va întâlni pe românca Ana Bogdan (106 WTA). Aceasta a trecut în prima manșă de sîrboaica Ivana Jorovic, scor 7-6, 6-4.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI