Emma Răducanu, nouă reușită pe final de an. A primit un premiu istoric

Emma Răducanu, nouă reușită pe final de an. A primit un premiu istoric
Emma Răducanu e copleșită de premii, în Marea Britanie, după o jumătate de sezon cu rezultate fabuloase

Emma Răducanu, nouă reușită pe final de an. Rezultatele fabuloase obținute de tânăra jucătoare britanică în 2021 îi aduc acum recunoașterea cuvenită. Jucătoarea cu tată român este, la ora actuală, una dintre marile vedete ale tenisului, dar și ale sportului mondial. Emma Răducanu este onorată, la ora bilanțurilor, în Marea Britanie, cu tot mai multe premii prestigioase.

Emma Răducanu, nouă reușită pe final de an

Emma Răducanu, nouă reușită pe final de an. Jucătoarea britanică a uimit planeta când a câștigat US Open la doar 18 ani, venind din calificări și fără să piardă vreun set. A devenit, aproape peste noapte, un superstar mondial. Emma Răducanu a căpătat, ulterior, și recunoașterea publică pentru rezultatele sale.

Ea a fost desemnată „Sportiva anului” în Marea Britanie de către publicația Sunday Times, apoi a fost nominalizată la premiul pentru „Personalitatea anului” acordat de BBC. Emma Răducanu este, de altfel, una dintre favoritele la obținerea acestuia. Cu modestie, adolescenta de 19 ani e de părere că nu ea ar trebui să câștige premiul, ci pilotul de Formula 1, Lewis Hamilton.

Nu, cu siguranță nu m-am pregătit (n.r – pentru primirea premiului). Îl susțin pe Lewis. El a fost un model atât de bun pentru mine, doar prin faptul că m-a ajutat să trec prin unele etape ale carierei mele. Este o persoană cu adevărat cool. Nici măcar nu mă gândesc la acest premiu. Pentru mine este doar ceva foarte departe de a deveni realitate, a declarat Emma Răducanu, conform The Sun.

A primit un premiu istoric

Emma Răducanu a fost invitată să joace și un meci demonstrativ în legendara sală Royal Albert Hall din Londra. Ea a avut-o ca parteneră pe buna sa prietenă, Gabriela Ruse. La finalul întâlnirii, Emma Răducanu a mărturisit că nu va petrece Sărbătorile acasă, cu familia, ci va începe pregătirea pentru primul ei sezon complet din WTA.

Ea va avea un meci demonstrativ, în 16 decembrie, la Abu Dhabi, apoi, după 27 decembrie va merge în Australia. Acolo, toată lumea bună a tenisului se va pregăti pentru Australian Open, primul Grand Slam al fiecărui an ce va avea loc între 17-30 ianuarie.

Știam că dacă joci tenis nu-ți vei petrece zilele de naștere, Crăciunul și Anul Nou acasă și simt că pentru mine nici nu contează. Plec să mă antrenez, să fiu mai bună și apoi zbor spre Australia. Simt că nu este un sacrificiu și poate părinții mei pot veni și ei acolo. E mai bine pentru mine așa, decât să zbor 7 ore cu avionul înainte și înapoi”, a spus Emma Răducanu la finalul partidei demonstrative de la Royal Albert Hall.

Emma Răducanu a câștigat, joi, și premiul de cea mai bună sportivă a anului acordat de Asociaţia Jurnaliştilor de Sport (SJA) din Marea Britanie, a transmis Reuters. Ea a fost urmată în ierarhia SJA de ciclista Laura Kenny, cvintuplă campioană olimpică, inclusiv la Tokyo.

Podiumul fiind completat de campioana paralimpică Sarah Storey, triplă medaliată cu aur la Tokyo, tot la ciclism. La masculin, câștigător a fost desemnat şi înotătorul Adam Peaty, campion olimpic la Tokyo. Premiile SJA sunt cele mai vechi premii sportive din Marea Britanie şi se acordă din 1949.

Sursa foto: Facebook/Transylvania Open