Ce sacrificiu imens face Emma Răducanu pe final de an. Presa a lăudat-o imediat! „Simt că nu este”

Ce sacrificiu imens face Emma Răducanu pe final de an. Presa a lăudat-o imediat! „Simt că nu este”
Emma Răducanu nu are niciun regret pentru faptul că nu își poate petrece Sărbătorile de iarnă acasă

Ce sacrificiu imens face Emma Răducanu pe final de an. Jucătoarea britanică cu origini românești este la capătul unui sezon de senzație. A câștigat US Open, a ajuns pe locul 19 WTA și a devenit un star mondial. Dar, după o vacanță de câteva zile în Caraibe, sportiva de 19 ani s-a întors la pregătirile pentru noul sezon. Iar acest lucru impune și multe sacrificii.

Ce sacrificiu imens face Emma Răducanu pe final de an

Emma Răducanu are deja statutul de vedetă a tenisului. Iar prin prisma poziției în topul mondial, 19, ea va începe turneele, inclusiv cele de Grand Slam, direct pe tablourile principale. Jucătoarea britanică cu tată român a „explodat” în cea de-a doua parte a anului. Ea a ajuns în optimi la Wimbledon, după ce primise un wild-card, apoi a triumfat într-o manieră incredibilă la US Open, venind din calificări.

Emma Răducanu culege acum și laurii prestațiilor sale. A fost desemnată „Sportiva anului” în Marea Britanie și e nominalizată la premiul „Personalitatea sportivă a anului”, acordat de BBC. Mai mult, sportiva de 19 ani a fost invitată la Royal Albert Hall pentru un meci demonstrativ. Emma a jucat contra prietenei sale, românca Gabriela Ruse. La finalul partidei, Emma Răducanu a dezvăluit care sunt planurile sale pentru finalul anului. Iar acestea nu includ deloc vreo altă vacanță de Sărbători.

Presa a lăudat-o imediat! „Simt că nu este”

Emma Răducanu i-a impresionat pe jurnaliștii britanici prin sacrificiile pe care este dispusă să le facă în numele tenisului. Emma nu va petrece Crăciunul în Familie, ci se va afla la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, unde se va pregăti și va juca un meci demonstrativ cu Belinda Bencic. Apoi, pe 27 decembrie, tânăra sportivă va zbura spre Melbourne, metropola ce va găzdui Australian Open, între 17-30 ianuarie.

Știam că dacă joci tenis nu-ți vei petrece zilele de naștere, Crăciunul și Anul Nou acasă și simt că pentru mine nici nu contează. Plec să mă antrenez, să fiu mai bună și apoi zbor spre Australia. Simt că nu este un sacrificiu și poate părinții mei pot veni și ei acolo. E mai bine pentru mine așa, decât să zbor 7 ore cu avionul înainte și înapoi. În plus, una dintre cele mai bune prietene locuiește în Dubai și o pot vedea”, a spus Emma Răducanu, la finalul partidei demonstrative de la Royal Albert Hall.

Presa britanică a reacționat la cuvintele Emmei. „Emma Răducanu își sacrifică Crăciunul acasă pentru a se pregăti de Australian Open și sezonul 2022”, au titrat cei de la Talk Sport. Pentru jucătorii și jucătoarele din circuitul mondiial, luna decembrie este, de regulă, una de pregătire a noului sezon. Acesta debutează încă din primele zile cu turnee WTA 250 și WTA 125, în Australia, ce reprezintă „încălzirea” pentru Australian Open, primul Grand Slam al fiecărui an.

Sursa foto: Facebook/Transylvania Open

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI