Emma Răducanu, iritată de criticile compatrioților britanici. Ce decizie a luat câștigătoarea US Open

Emma Răducanu, iritată de criticile compatrioților britanici. Ce decizie a luat câștigătoarea US Open
Emma Răducanu a dat replica celor care o acuză că implicarea în angajamente publicitare îi afectează concentrarea pe tenis

Emma Răducanu, iritată de criticile compatrioților britanici. Devenită celebră aproape peste noapte, câștigătoarea US Open se confruntă acum și cu reversul medaliei. După rezultatele mai slabe ce au urmat triumfului din Grand Slamul american, jucătoarea britanică cu tată român a devenit ținta criticilor unor personalități din lumea sportului. Una dintre critici a venit din partea lui Eddie Jones, antrenorul reprezentativei de rugby a Albionului.

Emma Răducanu, iritată de criticile compatrioților britanici

Emma Răducanu a scris deja istorie în tenis. A devenit prima jucătoare care câștigă un Grand Slam venind din calificări. Și asta, la doar 18 ani și după doar cîteva luni de când juca în circuitul profesionist. De fapt, ea are în palmares un Mare Tur înainte de a triumfa într-un turneu WTA obișnuit. Devenită vedetă peste noapte, Emma a fost și asaltată de oferte publicitare care mai de care mai tentante. Ea a devenit imaginea brandurilor de lux din modă și bijuterii, Dior și Tiffany.

Emma Răducanu a fost invitată specială la premiera ultimului film din seria James Bond, „No time to die” și a fost protagonistă într-un clip publicitar pentru Crăciun alături de alte staruri ale sportului britanic. Pe teren, în schimb, ea a pierdut în primele tururi la toate cele 3 turnee la care a participat: Indian Wells, Transylvania Open și Linz. La ultimul a fost eliminată de chinezoaica  Xinyu Wang (106 WTA), chiar sub privirile mamei sale, Renee, în vreme ce la Cluj a fost învinsă clar de Marta Kostyuc avându-l în tribune pe tatăl său.

Ce decizie a luat câștigătoarea US Open

Emma Răducanu a devenit, din cauza rezultatelor slabe ce au urmat US Open, ținta unor critici și controverse în Marea Britanie. Luni, antrenorul naționalei de rugby a Angliei, Eddie Jones (61 de ani), a declarat că jucătoarea britanică este distrasă de la tenis din cauza „agitației din jurul ei”, referindu-se la angajamentele publicitare și de imagine din afara terenului de tenis.

Cel mai important lucru pentru jucătorii tineri sunt distragerile. Distragerile pot fi expunerea pe care o primesc în mass-media, laudele şi criticile pe care le primesc, grupurile de agenţi care îl văd pe acest tip ca pe următoarea mare lovitură. Există un motiv pentru care fata care a câştigat US Open nu s-a descurcat atât de bine după aceea. Pe ce ai văzut-o? Pe prima pagină a Vogue, pe prima pagină a Harper’s Bazaar şi pe altele, purtând haine Christian Dior”, a spus Eddie Jones.

Jucătoarea împlinește, sâmbătă, 19 ani

Întrebată pe acest subiect, Emma Răducanu, a oferit o replică, spunând că tenisul e prioritatea ei.

Nu știu cine a spus sau ce a vrut să spună despre mine. Nu am urmărit știrile, vreau să mă mențin departe. Mesajul meu a fost clar pentru fiecare persoană din echipa mea, că nu voi anula o sesiune de antrenament pentru alte angajamente în afara terenului. Părinții mei vor fi cheia pentru a rămâne cu picioarele pe pământ și sunt persoanele care exercită o influență bună asupra mea, prevenind ca spusele altora să mă afecteze”, a declarat Emma Răducanu, conform Daily Mirror.

Totuși, jucătoarea care sâmbătă, 13 noiembrie, va împlini 19 ani, a luat, se pare, și alte măsuri pentru a-și manifesta nemulțumirea față de declarațiile lui Jones. Conform The Guardian, ea ar urma să refuze invitaţia Federaţiei Engleze de Rugby de a asista la un meci al naţionalei Angliei, în această lună, în contextul criticilor lui Eddie Jones.

Joi, Jones a afirmat că i-a trimis personal lui Răducanu o scrisoare în care a clarificat comentariile sale cu privire la capcanele celebrităţii, ceea ce i-a atras critici şi a făcut ca antrenorul să fie acuzat de sexism. Totuși, „deşi Răducanu are invitaţie deschisă din partea federaţiei pe Twickenham, venirea sa nu este aşteptată nici la meciul de sâmbătă cu Australia şi nici la cel cu Africa de Sud, programat o săptămână mai târziu”, mai notează jurnaliștii de la Guardian.

Sursa foto: Facebook/Transylvania Open