Emma Răducanu, invitată la București. Cine i-a făcut propunerea jucătoarei britanice

Emma Răducanu, invitată la București. Cine i-a făcut propunerea jucătoarei britanice
Emma Răducanu a mai vizitat Bucureștiul atunci când a mers să-și vadă bunica din partea tatălui originar din România

Emma Răducanu, invitată la București. Jucătoarea britanică a devenit în acest sezon noua vedetă a tenisului mondial. După cea fost desemnată „sportiva anului” în Marea Britanie, Emma Răducanu a apărut, pentru prima oară de la Wimbledon, în fața publicului britanic. Ea a jucat într-un meci demonstrativ, la Royal Albert Hall, contra bunei sale prietene, Gabriela Ruse.

Emma Răducanu, invitată la București

Emma Răducanu, invitată la București. Câștigătoarea de la US Open a avut un sezon fabulos. Dintr-o ilustră necunoscută, s-a transformat, în doar câteva luni, într-un adevărat superstar mondial. Emma Răducanu (19 WTA) a participat și la Transylvania Open, turneu desfășurat la Cluj-Napoca, în patria de origine a tatălui său.

Emma Răducanu a impresionat prin strădaniile sale de a vorbi și în limba română, dar a reînnodat și mai vechea prietenie ce o leagă de Gabriela Ruse (85 WTA). Este și motivul pentru care românca a fost invitată să joace împotriva Emmei într-un meci demonstrativ ce a avut loc, duminica trecută, în legendara sală Royal Albert Hall din Londra.

Sunt încântată să joc împotriva uneia dintre prietenele mele cele mai bune în această duminică, în legendarul Royal Albert Hall din Londra. Va fi primul nostru meci împreună. Ne-am antrenat de multe ori, dar n-am avut ocazia până acum să ne întâlnim față în față! Sunt sigură că vom avea o audiență care ne va aplauda la acest fantastic eveniment. De-abia aștept să ne vedem! Și, Emma, pregătește-te: aduc cozonac!”, a scris Gabriela Ruse pe Facebook.

Cine i-a făcut propunerea jucătoarei britanice

Emma Răducanu a fost răsplătită deja cu titlul de „sportiva anului” în Marea Britanie, premiu acordat de Sunday Times. Ea este favorită și la câștigarea unui alt premiu prestigios, „Personalitatea sportivă a anului”, acordat de BBC. După partida demonstrativă, câștigată cu 6-3, 7-6 în fața Gabrielei Ruse, Emma Răducanu a declarat că nici nu se gândește că ar putea primi respectivul premiu.

Ea a dezvăluit că favoritul său este pilotul Lewis Hamilton, multiplul campion mondial de Formula 1.

Nu, cu siguranță nu m-am pregătit (n.r – pentru primirea premiului). Îl susțin pe Lewis. El a fost un model atât de bun pentru mine, doar prin faptul că m-a ajutat să trec prin unele etape ale carierei mele. Este o persoană cu adevărat cool. Nici măcar nu mă gândesc la acest premiu. Pentru mine este doar ceva foarte departe de a deveni realitate. Lewis a fost foarte cool când m-a ajutat. Mi-a spus să fiu răbdătoare, să iau fiecare meci așa cum vine, apoi să mă liniștesc. Este un tip foarte cool”, a declarat Emma Răducanu, conform The Sun.

După meciul demonstrativ cu Gabriela Ruse, Emma Răducanu a postat un mesaj de mulțumire după această confruntare. Cu atâțt mai mult cu cât a fost prima sa apariție în fața publicului britanic după cea de la Wimbledon, din luna iulie.

M-am simțit minunat să joc împotriva prietenei mele foarte bune, Gabi, într-un loc atât de emblematic. Atmosfera a fost incredibilă și m-am simțit foarte bine să joc acasă din nou”, a scris Emma Răducanu pe Instagram.

În replică, Gabriela Ruse a invitat-o pe Emma să vină la București. „M-am distrat foarte mult. Ne vedem în București data viitoare, Emma Răducanu”, i-a scris românca pe Instagram. De altfel, conform propriilor mărturisiri, Emma Răducanu a vizitat destul de des Bucureștiul, venind la bunica din partea tatălui. Ea a recunoscut că a tot ce a învățat din limba română a fost ascultând poveștile bunicii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI