Emma Răducanu a scăpat de Covid-19. Unde a plecat jucătoarea britanică

Emma Răducanu a scăpat de Covid-19. Unde a plecat jucătoarea britanică
Emma Răducanu e gata să ia startul în primul sezon complet din cariera ei, debutul având loc în Australia

Emma Răducanu a scăpat de Covid-19. Jucătoarea britanică cu tată român a avut un 2021 senzațional, devenind în cîteva luni un superstar mondial. Dar sportiva de 19 ani a avut ceva probleme pe finalul anului. Ea a fost testată pozitiv la Covid-19 după ce a ajuns la Abu Dhabi unde trebuia să participe la un turneu demonstrativ. Emma Răducanu a scăpat cu bine de temutul virus și deja a zburat cu avionul spre Australia, unde va debut în noul sezon.

Emma Răducanu a scăpat de Covid-19

Emma Răducanu a scăpat de Covid-19. Jucătoarea britanică a avut o jumătate de sezon de domeniul fantasticului. În doar câteva luni, ea a trecut de la statutul de anonimă la cel de star mondial. A câștigat US Open venind din calificări, lucru ce a declanșat o adevărată „Emmanie” în rândul fanilor acestui sport, dar și al specialiștilor.

Emma Răducanu fost răsplătită cu numeroase premii pe final de an, cel mai important fiind cel de „Personalitatea sportivă a anului”, acordat de BBC. Ea a fost, de asemenea, propusă pentru a fi decorată de Regina Elisabeta a Marii Britanii cu ordinul MBE (Membru al Ordinului Imperiului Britanic). Ea ar deveni cea mai tânără posesoare a înaltei distincții din Regatul Unit, a scris Daily Mail.

Emma Răducanu a devenit și ambasador al unor renumite companii, precum Dior, Tiffany, Evian, British Airways și Vodafone. Acest lucru îi va aduce, conform presei britanice, peste 10 milioane de euro în conturi, dincolo de câștigurile din tenis.

Unde a plecat jucătoarea britanică

Emma Răducanu s-a confruntat, însă, cu o mare problemă înaintea turneului demonstrativ din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. Ea a fost depistată pozitiv pentru Covid-19 și a fost nevoită să intre în izolare pentru 10 zile.

„Așteptam cu nerăbdare să joc în fața fanilor din Abu Dhabi, dar, din nefericire, după ce am fost testată pozitiv pentru Covid-19 sunt nevoită să amân pentru următoarea ocazie. Sunt în izolare conform regulilor și sper să pot reveni curând”, a fost mesajul pe care Emma Răducanu l-a transmis după ce a fost găsită cu Covid-19.

Perioada a trecut cu bine, iar Emma Răducanu a ieșit din izolarea impusă de regulile sanitare. Ea a petrecut Crăciunul în Abu Dhabi. Jucătoarea britanică și-a făcut apoi bagajele și a plecat spre Australia, unde va debuta în noul sezon.

Emma Răducanu s-a fotografiat chiar în avionul care a dus-o spre „țara cangurilor” alături de antrenorul său, neamțul Torben Beltz și de jucătorul braziian de dublu, Marcelo Melo, fost partener al lui Horia Tecău la ediția 2021 a Australian Open.

Emma pare a fi zburat cu o cursă charter, dat fiind că, în poza postată pe un cont de Instagram al fanilor jucătoarei, restul avionului pare gol. Ea va lua startul la turneul Melbourne Summer Set, care începe la 4 ianuarie și unde mai participă și Simona Halep. Ținta majoră este, firește, Australian Open, ce va avea loc între 17-30 ianuarie.