Emma Răducanu, din eșec în eșec. Ce se întâmplă cu învingătoarea de la US Open

Emma Răducanu, din eșec în eșec. Ce se întâmplă cu învingătoarea de la US Open
Emma Răducanu a pierdut 7 din cele 11 partide pe care le-a disputat după ce a câștigat US Open 2021

Emma Răducanu, din eșec în eșec. Jucătoarea britanică cu origini românești nu se regăsește după ce a triumfat, toamna trecută, la US Open. Sportiva de 19 ani a câștigat doar 4 dintre cele 11 partide disputate de atunci. Ea a fost eliminată în turul 3 al turneului de la Indian Wells. În ciuda înfrângerilor suferite în ultima perioadă, Emma Răducanu ocupă locul 13 în clasamentul WTA, ea fiind la primul sezon întreg în circuitul profesionist.

Emma Răducanu, din eșec în eșec

Emma Răducanu, din eșec în eșec. Jucătoarea britanică care a câștigat absolut miraculos US Open 2021 nu-și regăsește drumul spre victorie. Ea a avut parte, de la finalul anului trecut, și de multiple probleme medicale. Mai întâi a trecut prin Covid-19, apoi a acuzat o bătătură dureroasă în palma dreaptă chiar în timpul Australian Open.

Emma Răducanu n-a participat la alte turnee după Australian Open. N-a fost prezentă nici la Sankt Petersburg, nici la Dubai, nici la Doha. În schimb a preferat să se pregătească asiduu în Singapore, apoi acasă, în Marea Britanie. Ea a a luat startul, luna trecută, în turneul de la Guadalajara, Mexic, unde era favorita numărul 1 prin prisma locului ce-l ocupa în ierarhia mondială.

Ce se întâmplă cu învingătoarea de la US Open

Emma Răducanu a fost protagonista celui mai lung meci feminin disputat în acest an, la Guadalajara. Dar, chiar și-așa, ea a fost nevoită să abandoneze în setul decisiv al partidei cu australianca Daria Saville (fostă Gavrilova), la scorul de 7-5, 6-7, 3-4. Partida durase deja trei ore și 36 de minute. Emma Răducanu a acuzat dureri la piciorul stâng, participarea sa la Indian Wells fiind pusă sub semnul întrebării.

Emma Răducanu a luat startul, până la urmă, în competiția din California, direct în turul 2. Ea a învins-o pe franțuzoaica Caroline Garcia, în trei sferturi. În schimb, a pierdut în manșa următoare de croata Petra Martici (79 WTA), cu 7-6, 4-6, 5-7 ,după un meci care a durat două ore şi 47 de minute.

„Cred că este doar din cauză că nu joc constant, am cinci, şase zile pentru a mă pregăti pentru meciuri şi juca la intensitate. A fost greu să nu pot servi normal, aşa că a trebuit să muncesc mult doar ca să-mi ţin serviciul. Trebuie doar să devin mai puternică. Am avut (n.r. – probleme la spate) în ultimele zile, este doar din cauza antrenamentelor grele şi probabil şi ultimul meci a fost destul de intens şi nu s-a vindecat”, și-a motivat Răducanu înfrângerile, potrivit news.ro.

Ea a precizat că va fi aptă pentru a evolua la următoarea competiţie, Miami Open, ce va începe în 22 martie. În ciuda rezultatelor slabe din ultimele luni, Emma Răducanu ocupă locul 13 în ierarhia WTA. Ea este la primul sezon complet în circuitul profesionist și orice apariție la startul unei competiții îi aduce puncte. Totuși, ea poate pierde mai multe poziții, la finalul turneului de la Indian Wells.